Vánoce, Vánoce přicházejí - tak začíná známá vánoční píseň a tak začal i náš poslední hasičák v tomto roce. Vedoucí Mirka Vanclová začala hrát na akordeon a děti začaly zpívat. Během písně jsme dětem zapalovali svíčky, které se pouštějí po vodě. Po písničce vzala do ruky hudební nástroj - kytaru -  také vedoucí Verča Vanclová a zpívalo se a zpívalo. Písniček bylo opravdu hodně. Kdo nezpíval tak ochutnával cukroví, které děti přinesly  z domu.

Než ale začal poslední hasičák v tomto roce (20.12.2010), děti při hasičském kroužku vyráběly spoustu vánočních ozdob, kterými ozdobily vánoční stromeček. Na okna jsme pověsili vánoční řetězy. A pod stromečkem se vám objevili malé dárečky, na které se děti moc těšily.

Vraťme se ale na besídku. Po zazpívání písně Nesem Vám noviny, si každý vzal svoji židličku a přesunuli jsme se ke stromečku, kde na nás čekaly dárečky.  Postupně každý rozbalil jeden dárek. Byli v nich schované samé potřebné věci - barevné papíry, lepidla, modelína, obvazy na první pomoc. Našli jsme tam ale také i dobrůtky ( lízátka, bonbóny a žvejkačky s tetováním) a něco na památku (pohledy s přáním).

Nakonec jsme si venku zaprskali prskavkou a popřáli hezké a veselé Vánoce, spoustu dárků pod stromeček, hodně štěstí při hasičských soutěžích a v  Novém roce hodně  zdraví. To vše přejeme i Vám všem.

Mirka Vanclová a Verča Vanclová