Sluníčko nám již ťuká do oken a tak je čas se ohlédnout, co vše naši nejmenší během zimního času dělali.

Tak jako každou zimu se připravovali na jarní a podzimní závody. Opakovali topografické značky, první pomoc, technické prostředky, uzle ...Vyráběli spoustu krásných věcí, které si můžeme prohlédnout na přiložených fotografiích. Pomohli také s výzdobou sálu na hasičský bál.

Po Vánocích jsme požádali dobrovolné hasiče ze Studence, kteří se zúčastnili  povodní v roce 2010, aby přišli mezi nás a dětem o této mimořádné události řekli pár slov. 10.ledna tak proběhla během hasičského kroužku beseda o povodních. Děti tato mimořádná událost velice zajímala a tak pozorně sledovali obrázky ze zasažených míst. Dostali také rady a pokyny, jak se v takovýchto situacích zachovat.  Besedou nás provázel Josef Vancl a Marek Vancl - děkujeme.

7. března k nám na návštěvu na hasičský kroužek přišla paní Nyklíčková - zdravotní sestra - a děti se seznamovali s první pomocí. Nejprve se ale předvedly děti, jak umí zavázat poraněnou horní končetinu a koleno. Pak již dostala slovo paní Nyklíčková a děti se učily práci s obvazem. Musíme podotknout, že starší děti obvaz poslouchal. Pár  horních končetin bylo obvázáno na jedničku. Některé děti se s obvazem potkaly poprvé, a proto jejich cílem bylo udělat ze sebe mumie. To se jim nakonec naštěstí nepodařilo. Veliký úspěch mělo zavazování poraněné brady  či nosu. Z dětí se na chvíli stali šmoulové.

Než nám sluníčko vysuší louky, tak se s hasičských kroužkem pojedeme podívat k hasičům do Nové Paky. A pak se již budeme těšit na jarní cvičení venku, kde nás čeká nácvik požárního útoku a štafet na ZPV. Naše první soutěž se blíží velmi rychle. Již 1.5. se chystáme na soutěž do  Čisté u Horek.

Vedoucí mladých hasičů: Mirka Vanclová a Veronika Vanclová