V neděli  1.5. 2011 se konal v Čisté u Horek X. ročník  soutěže ,,O Pohár velitele SDH“ v požárním útoku. Do této soutěže se přihlásilo 33 družstev (20 mladších a 13 starších) a mezi nimi dvě soutěžní družstva mladší kategorie a jedno starší ze Studence. Mladší družstva obsadila 8. a 20. místo a starší 11. místo.

Za hasičárnou ve Studenci jsme se sešli ve 11:45 a šli jsme se do hasičské klubovny převléknout do stejnokroje. Nová trička a tepláky jsme dostali sponzorským darem  (Lubomír Link - Energoservice) - děkujeme, dětem to moc sluší. Po  12:00 hodině jsme se nalodili do aut a vyjeli do Čisté u Horek.  Řidiče nám dělal Pavel Hylmar. Po příjezdu jsme se utábořili –  rozložili stůl a lavice. Po 13:00 následoval nástup družstev a začalo se soutěžit.

Za Studenec A – mladší kategorie běželi: koš – Matěj Kolář, Lukáš Link, hadice C spojila  Barunka Vanclová, rozdělovač – Josef Vancl nejml., Valerie Jiroutová, pravý proud Barbora Pušová a levý proud Renata Trejbalová. Požární útok se jim povedl v čase 25,04 ale bohužel  obsadili až  8. místo ( 1. místo Brada-Rybníček s časem 16,76).

Za Studenec B – mladší kategorie běželi: koš – Filip Ulman, Tomáš Podzimek, hadici C spojil Denis Šabata, rozdělovač – Nikolka Hamáčková, Valerie Jiroutová, pravý proud Daniel Mečíř a levý proud Radim Link. Naši nejmladší obsadili krásné poslední místo. Jejich útok provázel malý zádrhel, přešlap. Naši nejmenší skončili na 20. místě, bohužel byli pro přešlap diskvalifikovaní. Jejich čas byl jinak 36,84. Palce jim držel a fandil náhradník Šimon Ulvr.

Kluci ve starší kategorii obsadili 11. místo s časem 36,59.

Chceme ale poděkovat všem mladým hasičům ze Studence, kteří zkoušeli požární útok před soutěží pouze 3x. Nakonec vše ale i přes nemoce dobře dopadlo. A jejich odměnou byla svačina – párek – z místní udírny nebo sušenka, diplom a taška sladkostí a trubky.  Počasí přálo svítilo sluníčko, jen foukal studený vítr. Během dlouhé chvíle jsme hráli fotbal a jiné hry.  Domů jsme se vrátili po 17:00 hodině.

Už teď se těšíme na další soutěže, které nás v brzké době čekají.

Mirka Vanclová, Veronika Vanclová a Eva Linková