Spolek přátel historických vozidel a Obecní úřad ve Studenci pořádal v sobotu 28.května 2011  4. ročník soutěže historických vozidel Studenecké míle 2011. Soutěž založil v roce 2008 Jindřich Synek.  Sraz a prezentace byla u sokolovny ve Studenci. Cesta vedla ze Studence do Špindlerova Mlýna. Tam se závodníci posílili a pokračovali do Vrchlabí, přes Benecko do Jilemnice. Cíl byl opět ve Studenci u sokolovny. Celý den zde hrála živá hudba Dixieland z Vrchlabí.

Občerstvení celý den zajišťovali dobrovolní hasiči ze Studence. Pro účastníky byl připraven guláš, klobásy a  párky z udírny a párky v rohlíku, kterých se prodalo asi 300. Na zapití bylo točené pito a kdo neřídil, mohl si dát i pivo nebo něco ostřejšího.  Nechyběla ani káva a něco dobrého k zakousnutí.

Po skončení Studenecké míle pořádal Sbor dobrovolných hasičů ze Studence Československou diskotéku. Akce se vydařila. Pití teklo proudem, tancovalo se a zpívalo až do jedné v noci. I počasí nám přálo - přestože diskotéku pořádali hasiči - nepršelo.

Mirka Vanclová