Na jaře roku 2011 pronesla vedoucí mládeže Mirka Vanclová přání, zda by bylo možné pro děti zhotovit překážky na soutěžní hru Plamen. Neboť každý rok jezdili mladí hasiči na překážky do Martinic. Před soutěží překážky viděli  pouze jednou a než jsme jim stačili říci, co kdo bude dělat, jeli jsme opět domů. Vedl mě k tomu také fakt, že naše soutěžní družstvo na podzimním kole hry Plamen vybojovalo 2. místo - kde zvládli skvěle vázání uzlů, topografii, požární ochranu, první pomoc i střelbu. Toto vše trénují pečlivě celou zimu, ale kde vypilovat  štafety na jarní kolo!

Jarní kolo hry Plamen v sobě skrývá 5 disciplín - požární útok, štafeta dvojic, štafeta CTIF, štafeta 4x60 a útok CTIF. Překážek na plnění těchto disciplín bylo opravdu hodně. Dobrovolní hasiči na nich pracovali každé pondělí. Práce bylo moc a moc. Řezalo se, svářelo se, natíralo ... Výsledek byl ale dokonalý. 2.května 2011 jsme za hasičárnou posekali trávu, nalajnovali dráhy, rozmístili překážky a už mladí hasiči trénovali na vlastní půdě štafetu 4x60, štafetu CTIF i štafetu dvojic. (viz foto)

Překážky financoval  z 1/3 sbor dobrovolných hasičů Studenec a z 2/3 obec Studenec - z příspěvku obce občanským sdružením na základě smlouvy. Děkujeme.

Ještě jednou děkuji všem, kteří se na realizaci překážek podíleli. Moc si toho vážím. I děti hasičům poděkovaly krásným umístěním. Vybojovaly 6. místo ve hře Plamen ze 17  družstev mladší kategorie. Je to pro naše družstvo veliký úspěch, vždyť loni jsme byli předposlední.

Mirka Vanclová