Časový průběh zásahu:

  • 20.45 - 21.13 hod. Rozřezání a odstranění spadlého stromu přes silnici ve Studenci vedle firmy ARIES č.p. 309. Společně s JSDH obce Jilemnice. Po odstranění stromu byla provedena kontrola komunikací po obci.
  • 21.23 - 21.57 hod. Rozřezání a odstranění spadlých stromů přes železniční trať v obci Martinice v Krkonoších za fotbalovým hřištěm. Společně s jednotkou PS Jilemnice.
  • 21.57 - 23.48 hod. Dopravní nehoda v obci Horka u Staré Paky. Vlivem silného nárazového větru převrácený lehký zaplachtovaný přívěs za nákladním vozidlem na silnici a další nákladní vozidlo v poli mimo silnici. Společně s JSDH obce Jilemnice provedeno vyproštění nákladního vozidla z pole na silnici pomocí tažného lana a vozidla CAS 25 K/LIAZ JSDH obce Jilemnice a převrácený přívěs postaven na kola pomocí tažného lana a vozidla DA 12/A 31 JSDH obce Studenec. Cestou od zásahu provedena kontrola silnice z Horek u St. Paky přes Nedaříž, Levínskou Olešnici do Studence. Jednotka porazila a odklidila ze silnice silně nakloněnou břízu u silnice před vjezdem do obce Studenec pod Jandovými.
  • 01.34 - 02.01 hod. Rozřezání a odstranění spadlého stromu přes silnici ve Studenci směr Zálesní Lhota v kopci "Tauchák".
  • 02.01 - 03.38 hod. Rozřezání a odstranění spadlých stromů přes silnici v obci Martinice v Krkonoších u fotbalového hřiště směr Jilemnice. Společně s PS Jilemnice a JSDH obce Jilemnice. Zásah komplikován tím, že v průběhu odstraňování stromů ze silnice docházelo k padání dalších stromů vlivem silného nárazového větru.
  • 03.58 - 04.31 hod. Rozřezání a odstranění spadlých stromů přes obecní cestu u Obecního úřadu ve Studenci. Vlivem pádu stromů došlo k poškození a pádu drátů elektrického vedení přes silnici směr Vrchlabí. Provedeno odstranění drátů elektrického vedení ze silnice.
  • 04.31 - 05.23 hod. Rozřezání a odstranění spadlých stromů přes silnici ve Studenci pod Jandovými, směr Žďár u Staré Paky.
  • 05.23 - 05.55 hod. Rozřezání a odstranění spadlých stromů přes silnici v obci Žďár u Staré Paky, směr Karlov.
  • 06.31 - 08.36 hod. Rozřezání a odstranění spadlých stromů přes železniční trať v obci Roztoky u Jilemnice okolo vlakového nádraží.
  • 08.36 - 10.24 hod. Odstranění poškozené plechové střešní krytiny z výrobní haly ve firmě JILOS spol. s r.o. Horka u Staré Paky č.p. 31. Vlivem silného větru došlo ke "srolování" plechové krytiny na části střechy. Společně s jednotkou PS Jilemnice.
  • 10.30 - 11.19 hod. Odstranění poškozené plechové střešní krytiny z obytného domu ve Studenci č.p. 371 - Štilcovi. Vlivem silného větru došlo ke "srolování" střešní krytiny.

K výše popsaným zásahům JSDH obce Studenec vyjížděla s vozidlem DA 12/A 31 a najezdila celkem 97 km po Studenci a okolí. Stromy byly řezány motorovou řetězovou pilou STIHL 026, která je od letošního ledna ve výbavě jednotky. Pro pilu to byla zatěžkávací zkouška, ve které obstála výborně. Členů jednotky vyjíždělo k zásahům 4 - 6 a vzhledem k tomu, že vše odjezdili téměř stejní hasiči, měli toho již druhý den v poledne slušně řečeno plné zuby. Tímto bych chtěl poděkovat členům jednotky, kteří se likvidace následků orkánu zúčastnili a odvedli obrovský kus práce.