11.6.2011 SDH Studenec oslavil 125. výročí založení sboru. Oslavy proběhly v duchu hasičských soutěží. V dopoledních hodinách proběhla dětská soutěž, v odpoledních hodinách Okrsková soutěž SDH a večer byla zábava s hudební skupinou TAMPELBAND ROCK.

Na Okrskovou soutěž se přihlásilo 19 družstev v kategorii mužů a 9 družstev v katerogii žen. Elektronickou časomíru zajišťoval SDH z Martinic. Vodu zajišťoval SDH Studenec. Soutěžní disciplína byla 2x požární útok. Pořadí obou útoků se sčítalo a při rovnosti bodů rozhodoval o celkovém umístění čas  útoku.

Nejprve závodily ženy, pak závodili muži. Ženy ze Studence obsadily 4. místo. Muži A - 8. místo, muži B - 3. místo a muži C (smíšené družstvo) obsadili 14. místo. Celkové  pořadí  ostatních družstev naleznete zde:  výsledková listina.

Celý den SDH Studenec zajišťoval pro soutěžící a návštěvníky občerstvení. V udírně voněly párky a klobásy. Vařila se káva. Točilo se pivo. Děti si pochutnávaly na párku v rohlíku. A soutěžilo se a soutěžilo. Přálo nám také počasí. Celý den svítilo sluníčko, což přilákalo i diváky.

Počasí vydrželo i na večerní zábavu. Přišlo spoustu mladých lidí, kteří tancovali a bavili se až do konce. Asi kolem 1:30 přestala hrát hudba a lidi se pomalu rozcházeli. Někomu se ale spát nechtělo, a tak  se pár jedinců po ukončení akce přesunulo ke studenecké hasičárně a povídali si až do ranních hodin.

Celý den se opravdu vydařil. A tak bych chtěla poděkovat všem dobrovolníkům, kteří nám s přípravou ale i s úklidem pomohli. Děkuji i děvčatům  a chlapům ve stánku, které určitě bolely nohy z celého dne a možná že se jim zdálo o párcích v rohlíku:-).

Moc se těším na další akce a přeji studeneckým hasičům ať jsou alespoň tak zdařilé jako ty letošní.

Mirka Vanclová