V sobotu 18.6. 2011 se v  Borovnici konaly oslavy "130 let od založení hasičského spolku v Borovnici". Studenec se zúčastnil soutěže v požárním útoku - 2 družstva mladší kategorie a jedno družstvo starší kategorie. Každý si na krku odvezl cenné kovy.

Před zahájením soutěže jsme děti přihlásili. Přihláška obsahovala i přezdívky dětí. Někdo věděl přezdívku hned, někomu jsme ji vymysleli na místě př. Pepča - Pepe, Renatka - Renolt, Barunka V. - Vancik, Luky - Veverka ... Vymýšlelo se i heslo týmu, které pro Studenec A znělo: Jestli dneska prohrajeme, tak Vás všechny postříkáme. Po odevzdání přihlášky se začalo soutěžit.

Studenec A nastupoval na základně číslo 2 jako první. Jen co docvičili, na stejné základně se připravil Studenec B. Ihned po nastříkání terčů  vedoucí soutěže Studenci oznámil, ať si rychle sbalí hadice a přesunou se na základnu číslo 1. Tam že udělá útok Studenec A a hned po něm Studenec B. Takže vedoucí a pomocníci našich malých hasičů rychle balili a zase připravovali útok na další základně. Vše se dělo proto, že na soutěž byla přihlášená pouze 4 družstva a z toho 2 družstva ze Studence. Čas tak rychle utekl, že jsem za půl hodiny měli vše hotové. A bylo všem opravdu teplo.

Pak už se jen čekalo na výsledky. Během té doby jsme se nasvačili. Mladí hasiči si tentokrát mohli vybrat - langoše nebo hranolky. Při jídle seděli v trávě a ani nedutali, jak si pochutnávali. Jejich mlsné jazýčky se jen olizovaly. Dále jsme shlédli soutěž v požárním útoku v kategorii - starší žáci (kde soutěžilo i družstvo ze Studence), ženy, muži a historické stříkačky.

Po  18:30 bylo vyhlášení výsledků. Děti byly napjaté jako struny. Vše ale dopadlo nad očekávání. Každý si na krku domů odnesl medaili. Studenec A za 1. místo a Studenec B za 3. místo. I starší si vedli velice dobře a odnesli si medaili za 2. místo s časem 27:15. K tomu dostalo každé družstvo diplom a balíček plný dobrůtek. SDH Studenec obdržel od SDH Borovnice pamětní list ke 130 výročí a upomínkovou medaili za účast na oslavách. Děkujeme SDH Borovnice a děkujeme také rodičům, kteří nám pomohli s přepravou dětí.

Mladí hasiči svůj úspěch oslavovali i v pondělí na hasičském kroužku, kde za odměnu dostali nanukový dort. Do dalších soutěží Vám hodně úspěchů přejí Vaše vedoucí Mirka Vanclová a Veronika Vanclová. Jen tak dál. Máme z Vás opravdu velikou radost.

Za Studenec A – mladší kategorie běželi: koš – Matěj Kolář, Lukáš Link, hadice B Josífek Vancl, rozdělovač – Renatka Trejbalová, Barunka Pušová, pravý proud Barunka Vanclová a levý proud Eliška Hamáčková. Strojník - Jiří Vancl.

Za Studenec B – mladší kategorie běželi: koš – Filip Ulman, Tomáš Podzimek, hadici B spojil Danda Mečíř, rozdělovač –  Barunka Pušová, Ondra Vaníček, Adélka Nosková , pravý proud Nikolka Hamáčková a levý proud Denis Šabata. Strojník - Jiří Vancl.

Výsledková listina: mladší

Studenec A          22,68

Nedaříž                  29,80

Studenec B            39,15

Borovnice              45,45

Mirka Vanclová a Veronika Vanclová