sobotu 10.9.2011 jsme se zúčastnili 2. kola soutěže o Podkrkonošský pohár mládeže. Sešli jsme se u hasičárny ve 13.00, naložili vše potřebné a vyrazili do Nedaříže.

Tam jsme vyplnili přihlášku pro jedno družstvo mladších – počasí nám nedovolilo, aby si to děti po prázdninách vyzkoušely, tak jsme družstvo nejmladších nechali tentokrát doma. Přesto, že jich mělo být málo, soutěžily naše dětičky s deseti soupeři a ještě se střídala družstva mladších a starších.  Takže to trvalo dost dlouho. To ale dětem vůbec nevadilo. Už od začátku si krásně vyhrály. Holky si v autě psaly a kluci celou dobu bojovali o míč. Když na ně přišla řada, předvedli všichni  ukázkový útok. Kdyby se malinko nezadrhli u koše, myslím, že by bojovali o medaile. Takhle skončili na 5. místě  z 11 družtev a to je bez nácviku moc krásný výkon. Takže všem ještě jednou gratuluju.  A protože tato soutěž byla druhé kolo, získali ještě 4. místo za obě kola dohromady. Zákusky zmizely během chvilky a už jsme se balili k odjezdu.

Mezitím Lukáš Kalenský dojel k hasičárně do Studence pro družstvo veteránů, které soutěžilo po vyhlášení dětí  a  Eva Linková rozvezla naše děti domů. Ti, co zůstali, se měli na co koukat. Veteránů bylo málo, ale to, co předváděli, bylo opravdu divadlo k popukání.  Obzvlášť poslední útok. Naši zabodovali a vezli domů pohár za 2. místo. Počasí nám přálo a štěstí taky. Bylo to moc pěkné odpoledne pro soutěžící i diváky.

Napsala Veronika Vanclová