Mladí hasiči starší, kam patřím i já, se schází každé pondělí od 17:30 do 18:30. Naši vedoucí jsou Lubomír Link a Barbora Vanclová. Celé léto jsme se těšili, až zase začnou hasičské soutěže. Koncem srpna se náš sen splnil a začali jsme opět jezdit v sobotu na soutěže. A tady jsou: V Horní Kalné se soutěž uskutečnila 29.8.. Soutěžilo se v požádním útoku a obsadili jsme 3. místo ze 6 družstev. V Hostinném se konala  soutěž v požárním útoku 5.9.. Zde se nám útok povedl a obsadili jsme 2. místo z 5 družstev s časem 21:21.
V sobotu 19.9.  jsme závodili ve Víchové nad Jizerou. Soutežilo se v požárním útoků, štafetě dvojic a štafetě 4x60. Protože bylo málo družstev měli jsme na každou disciplínu 2 pokusy. Součet umístění jednotlivých disciplín nám zajistil krásné první místo. Vyhráli jsme pohár, diplom, medaile a tašku s dobrotama. Medaile byly perníkové, tak ani nevím, jestli je někdo dovezl ukázat domů.
A těšíme se na další soutěže.
Vždy před soutěží píšeme Lubošovi, kdo pojede a kdo né. A proto vypíšu všechny děti, které na závody jezdí. Tady jsou: Jana Vanclová, Zuzka Vanclová, Táňa Hamáčková, Jolana Kolářová, Zuzka Tomášová, Kuba Vaníček, Mirek Greguš, Vanessa Mencová, Daniel Lukeš, Natka Háková.
Musím také napsat, že starší děti, které odešli do další kategorie se účastní soutěží často s námi a soutěží v kategirii pro dospělé. V Horní Kalné byli muži na 8. místě. Ve Víchové vybojovali 8. místo. A  zúčastnili se 18. ročník noční hasičské soutěže v Nedaříži, která se uskutečnila 22. srpna 2020 na louce mezi Horkama a Nedaříží.
Napsala: Jana Vanclová