Ve dnech 12.7. – 16.7.2021 pořádal SDH Studenec „Týdenní putování dráčka Soptíka tentokrát s názvem "Polámal se mraveneček “ (pro děti od 6 do 10 let). Zúčastnilo se ho 27 dětí a 3 pomocnice. Děti se ráno sešly v 8:00 v hasičárně a domů odcházely v 16:00. Na obědy jsme chodili do školní jídelny. Na konci dne jsme rozdávali diplomy, medaile a odměny za pilnou práci. Musím ale napsat, že tento rok začal tábor už v neděli, kdy jsme šli všichni na test kvůli onemocnění Covid19. Všichni jsme byli negativní a tak jsme se mohli těšit na krásný týden.

V pondělí jsme se sešli ráno v hasičárně a přivítala nás vedoucí Mirka v šatech zdravotní sestřičky. Všichni jsme proto věděli, jaké téma nás bude provázet tento týden. Povídali jsme si o tom, jak je důležité být zdravý. Co pro to vše musíme udělat. Jak se starat o své tělo zvenčí i zevnitř. Zopakovali jsme si, jaké části těla máme a jak se jmenují naše kosti, svaly a vnitřní orgány. Vyrobili si vlastní lékárničku, do které jsme si uložili dětský stetoskop, lupu, obvaz, injekční stříkačku v podobě tužky, bloček a spoustu dalších věcí. Seznámili jsme se s Brejllovým písmem a povídali si o lécích. Vyrobili jsme si vlastní mýdlo a koupelovou sůl. Zopakovali si pravidla první pomoci, důležité telefonní čísla a zahráli si scénky se zdravotní tématikou. Moc nás bavilo i obvazování kamaráda a nošení nemocného na nosítkách. Nezapomněli jsme ani na to, že ve zdravém těle zdravý duch, a proto každé ráno nechyběla rozcvička. Zacvičili jsme si i s malými overbooly, které si děti odnesly domů.

Na výlet jsme tento rok zamířili na Benecko a prošli si Lufťákovu stezku. Postavili jsme nádherné domečky v lese a za odměnu jsme dostali Certifikát pravého Lufťáka. Při zpáteční cestě jsme se zastavili na zmrzlině.

Týden utekl jako voda a myslím si, že jsme si ho všichni užili.

Děkujeme všem sponzorům za krásné dary pro děti (Aromis – Podzimek – Horka u Staré Paky, Jaromír Bulušek – Mechanizované zemní práce Studenec, Konzum U Sedláčků). Děkujeme Všem maminkám, které nám jako každý rok upekly výborné koláče. A i ostatním rodičům za jejich dobroty a sponzorské dary.

Velké díky patří všem, kteří mi celý týden pomáhaly: Monika Esenderová, Veronika Plůchová, Vlaďka Bulušková, Zuzka Weissová a Mariana Gregušová. Děkuji Vám za Váš čas a pomoc. 

Vedoucí tábora Miroslava Vanclová