SDH Studenec připravil pro děti a jejich rodiče Hasičské odpoledne zakončené stezkou odvahy (čtvrtý ročník) s malým občerstvením. Sešli jsme se 23.9.2011 v 17:00 na louce za hasičskou zbrojnicí.

Mladí hasiči se sešli již v 16:45, aby se připravili na úvodní část hasičského odpoledne. Převlékli se do stejnokroje a těšili se na příchod ostatních dětí a rodičů. Po krátkém přivítání jim předvedli  požární útok.

Dále byly pro děti připraveny různé hasičské disciplíny – určování topografických značek, vázání uzlů, stříkání na plechovky, střelba ze vzduchovky, rozkulení hadic na kuželky a první pomoc. Za 6 splněných úkolů si děti mohly jít pro odměnu. Ceny byly letos krásné díky příspěvku z obce - děkujeme. Zasoutěžit si s námi přišlo 75 dětí.

Když se začalo pomalu stmívat, začala pro děti dlouho očekávaná stezka odvahy, která probíhala po cestě od hasičárny přes studeneckou bosnu. Menší děti šly v doprovodu rodičů a starší ve dvojicích. Na trase stezky  bylo schováno i několik strašidel, ale i přesto se všichni dostali do cíle, kde dostali za statečnost diplom a sladkou odměnu. Stezky odvahy se zúčastnilo 64 dětí. Všem moc děkujeme za účast a těšíme se,  že se opět za rok sejdeme.

Mirka Vanclová