V sobotu 18.6. 2022 se v Dolní Kalné konala soutěž v požárním útoku. Za Studenec běžela 2 družstva mladší kategorie. Po nástupu jsme si vylosovali startovní číslo 5 a 6 a těšili se, jak si zasoutěžíme.

Po srovnání základny jsme se vydali na startovní čáru. Soptíci A vyběhli a vše klaplo, jak mělo. S časem 19,96 si doběhli pro 1.místo z 10 družstvem. A na krku se nám opět leskla zlatá medaile. Dostali jsme i pohár do klubovny a diplom. Běžely tyto děti: koš Honzik Šulc, Ondra Křížek, hadice B Terezka Vanclová, rozdělovač Kája Háková a Adélka Esenderová, proud Anetka Ulrychová a Tonik Trejbal (strojník Jirka Vancl).

Pak se na startovní čáru postavili mladší děti, kterým se útok také velice povedl a barel s vodou shodili za 25,56s. S netrpělivostí jsme čekali, jak doběhnou ostatní družstva. Když jsme se šli podívat na výsledkovou listinu zjistili jsme, že naše "B" skončilo na 3.místě. Opravdu parádní výsledek. Soptíci byli šťastný. Za Studenec B běželi: koš Štěpánek Gottvald, Klárka Jakoubková, hadice B Terezka Skleničková, rozdělovač Lukášek Brož a Adélka Esenderová, proudy Natálka Plůchová, Lilinka Weissová (strojník Jirka Vancl).

Za krásný výsledek si Soptíci zasloužili svačinu v podobě párku v rohlíku a stavili jsme se při zpáteční cestě na Horkách na zmrzlině. Moc dětem gratulujeme. Jste jedničky

Vedoucí Mirka, Vlaďka a Monča