Spolek přátel historických vozidel a Obecní úřad ve Studenci pořádal v sobotu 28.května 2022 soutěž historických vozidel Studenecké míle 2022. Sraz starých motorek a aut, prezentace, start a cíl byl u amfiteatru ve Studenci. Občerstvení jsme celý den na této akci zajišťovali my – dobrovolní hasiči ze Studence. Pro účastníky byly připraveny: párky v rohlíku, zelňačka, klobásy, guláš, sejkory… Na zapití bylo točené pito a kdo neřídil, mohl si dát i pivo nebo něco ostřejšího. Pro děti nechyběla točená malinovka a různé dobrůtky.

Pro hasiče přípravy na tuto akci začaly již v pátek v 17:00, kdy jsme pomohli se stavbou stánků a v sobotu nás budíček vzbudil brzo ráno. Muži se sešli v 5:00 a ženy si své stánky začaly připravovat v 6:00. A skupinka, které připravovala bramboráčky, se sešla v pátek a těsto se dokončilo v soboto v 6:30. Kolem 7:30 začali přicházet lidi a celý den jsme prodávali a prodávali a pekli sejkory na dvou polňačkách. Celý den nám zpříjemňovali kapeli s krásnou hudbou. Věci ze stánku jsme začali uklízet asi v 18:00. Vše jsme odvezli a dva dny jsme potom ještě vraceli různé věci a uklízeli.

Byl to náročný den, ale vše jsme zvládli jako každý rok na jedničku. Počasí letos moc nepřálo. Dopoledne pršelo a celý den byla zima a foukal studený vítr. Tolik čajů jsme už dlouho neprodali:-) .Všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli – DĚKUJEME.

Mirka Vanclová