Letní týdenní soustředění se konalo od 11.7. do 15.7.2022. Soustředění jsme nazvali: Rybičky, rybičky, rybáři jdou a zúčastnilo se ho 24 dětí a 5 pomocnic. Po přivítání jsme si pustili pohádku Káťa a Škubánek na rybách a pohádku O zlaté rybce. Shlédli jsme prezentaci (jaké ryby můžeme potkat) a vyplnili pracovní list. Po svačině si každý natřel plechovku modrou barvou a vytvořil z fimo hmoty rybičku na magnet. K tomu všemu jsme si ještě ozdobili polévkovou lžíci. Po obědě jsme si užívali na dětském hřišti, jen jsme si odskočili namalovat kartonovou rybu a už jsme zase byli na hřišti. Na závěr dne proběhlo zhodnocení a odměna k tomu (vak a opalovací krém).

V úterý jsme se vydali na celodenní výlet do Baldova světa v Mladých Bukách. V dopoledních hodinách jsme si prošli kousek čertí stezky a zabydleli se v horní části u velkých trampolín a velkého "hradu“ s tobogánem. Po obědě jsme se přesunuli do spodní části, kde jsme si moc užili vodní mlýn. Všem rodičům moc děkujeme za pomoc s dopravou.

Středu jsme zahájili rozcvičkou, kterou si pro nás připravila starší děvčata. Dopoledne jsme si ozdobili natřené plechovky a vznikla krásná akvárka. Po obědě jsme si udělali procházku po Studenci. Došli k rybníku za fabrikou a cestou zpět jsme se zastavili na obecním úřadě na výstavě kamenů. Za odměnu jsme si dali zmrzlinu na Špici a šli zpět do hasičárny, kde jsme zhodnotili dnešní den. Děti si dnes odnesli domů tašku, blok a jiné drobné krásné ceny.

Čtvrtek jsme opět zahájili rozcvičkou. Dopoledne jsme stihli procházku do Kruhovky k rybníku, kde na nás čekal rybář Míra Greguš a předvedl nám veškeré rybářské vybavení, které má doma (krmení, pruty, nástrahy, hlídače, křesílko, atd). Dokonce se nám povedlo chytit ryby na již nahozené pruty. Na oběd jsme tentokrát nešli do školní jídelny, ale výbornou gulášovku nám uvařila naše kuchařka Mariana Gregušová s pomocníky. Po obědě jsme si na hřišti všichni zkusili soutěž v ping pongu. Zatímco probíhaly zápasy, ostatní měli volnou hru. Za fér hru každý získal pálku a míček.

Týden nám utekl jako voda. A byl tu poslední den, který jsme zahájili rozcvičkou. Dopoledne jsme si udělali korkové lodičky a rybáře a zkusili si s nimi i závody. Po obědě jsme si udělali poznávačku ryb, které jsme se naučili a zároveň poslední hraní na hřišti. I dnes jsme si vyhodnotili náš poslední den, odnesli si spoustu drobných odměn a pak také jednu větší a to skládací nožík ve tvaru rybičky.

Ještě jednou děkujeme moc všem sponzorům a maminkám, co nám napekly, nebo se postaraly o ovoce, zeleninu a jiné dobroty. Na táboře se o děti staraly: Mirka Vanclová, Vlaďka Bulušková, Monika Esenderová a Zuzka Weissová.

Vedoucí MH