V sobotu 15.10.2022 jsme jeli na Závod požárnické všestrannosti do Rokytnice nad Jizerou. Ve Skiareálu Pařez závodilo asi 430 mladých hasičů. I přes nepříznivé počasí se závod zdařil. Celý den silně mrholilo a byla mlha. Za Studenec jela dvě družstva mladší a dvě starší. Na soutěž jsme přijeli půl hodiny před startem asi v 10:30. Občerstvili jsme se a první družstvo se šlo připravit na start. Po odběhnutí závodu dostaly děti na krk krásnou medaili a jeli jsme spokojeně domů. Domů jsme přijeli v 13:30.

Naše družstva:

mladší děti Studenec A: Terezka Vanclová, Terezka Skleničková, Štěpán Gottvald, Eliška Hašková a Klárka Jakoubková. Skončili na 13. místě z 25hlídek.

mladší děti Studenec B: Honzik Křížek, Luky Brož, Míša Greguš a Kačenka Holubcová. Skončili na 25. místě.

Všichni dostali krásné zlaté medaile za absolvování 2 nebo 3 kilometrové trasy se šesti stanovišti - střelba ze vzduchovky, topografické značky, orientace mapy, určovaní azimutu, zdravověda, znalosti z požární ochrany, uzle a překonávání překážky po vodorovném laně. Děti dostaly velkou pochvalu za reprezentování našeho sboru. Sice máme na přístě co trénavat, ale i tak jsme na naše děti moc pyšní. Za odměnu si na pondělním kroužku zasloužily pizzu. Děkujeme všem rodičům za pomoc s dopravou.

Vedoucí hasičského kroužku Mirka Vanclová