Po prázdninách jsme se začali scházet poprvé ve skupině starších hasičů v pondělí odpoledne od 17:00 do 18:00. Našimi vedoucími jsou Mirka Vanclová, Vlaďka Bulušková, Monika Esenderová a Luboš Link. Jelikož jsme věděli, že nás v říjnu čeká závod požárnické všestrannosti, tak jsme neotáleli a dali se hned do práce. Když nám počasí přálo trénovali jsme hned za hasičárnou na louce. Pokud pršelo sešli jsme se v klubovně, kde jsme trénovali věci, které se nemusí dělat venku. Všichni jsme se museli připravovart na 6 disciplín a to: lezení po laně, topografické značky a určování buzoly, střelba ze vzduchovky, uzle, základy první pomoci a čím co hasit. S pomocí vedoucích jsme se rozdělili do pětičlenných družstev.

V sobotu 15.října jsme se vydali do Rokytnine nad Jizerou, kde se závod konal. Bohužel nám nepřálo počasí a onemocněla nám i kamarádka. Jedno družstvo tedy běželo ve čtveřici, ale přesto jsme si závod chtěli vyzkoušet. Na místo jsme přijeli hodinu před startem, oblékli se do našich nových dresů a dostali startovní čísla. Trať nebyla zrovna jednoduchá. Hned na začátku jsme běželi nahoru po sjezdovce a plnili zadané úkoly. Do cíle jsme doběhli všichni v pořádku a to pro nás bylo potěšením. I přes velkou nepřízeň počasí jsme si závod užili a těšili se na výsledky. V pondělí jsme od vedoucích dostali odměnu. Již teď se těšíme na jaro a další zážitky ze soutěží.

Naše družstva:

starší děti Studenec A: Mirek Greguš, Jaromír Bulušek, Honzik Šulc, Lenka Vancová a Danča Ottová. Skončili na 13. místě z 41hlídek.

starší děti Studenec B: Vanesska Mencová, Kája Háková, Adélka Esenderová a Ondra Křížek. Skončili na 38. místě z 41hlídek.

Adéla Esenderová