Do naší celoroční činnosti patří plnění zkoušek odznaků odborností mladých hasičů, a proto jsme se začali učit po Vánocích vše, co je na tyto zkoušky třeba. Soptíci i starší děti si povídali o všem, co potřebuje znát Preventista - junior a Preventista. Zkusili jsme si pár pokusů a vyplnili několik pracovních listů. Na odlehčenou jsme si vždy zahráli pár her, složili si papírové hasičské auto a vyrobili si masky na karnevalem.

V pondělí 13.února 2023 nastal ten očekávaný den a proběhly zkoušky k získání odznaků odborností mladých hasičů. Tento rok jsme zkoušeli v hasičské klubovně a ve zkušební komisi jsem seděla já a vedoucí Vlaďka Bulušková. Ostatní děti měly práci u stolů.

Mladí hasiči se opravdu pilně připravili a tak odznáček "Preventista - junior" obdržel každý, kdo ke zkoušce přišel. Diplom a odznáček si odnesli domů: Klárka Jakoubková, Lukáš Brož, Eliška Hašková, Štěpán Gottvald, Míša Greguš, Anetka Chrtková, Honzik Křížek, Natálka Spurná, Kačka Holubcová a Matěj Brož. Moc všem dětem gratulujeme.

Odznáček "Preventista" si odnesli domů i starší děti: Terezka Vanclová, Jan Šulc, Ondra Křížek, Aneta Ulrychová, Lenka Vanclová, Karolína Háková a Danča Ottová.

Mirka Vanclová