V pondělí 1.5. 2023 se konala odpoledne od 13:00 soutěž v požárním útoku v Čisté u Horek. Po slavnostním nástupu, kdy jsme všichni oslavili 20. ročník této soutěže, se začalo soutěžit. Každé družstvo běželo 1x požární útok.

Tato soutěž je pro nás každé jaro veliká zkouška, zda naši mladí hasiči útok přes zimu nezapomněli. Je pravda, že letos bylo jarní zkoušení velice náročné, neboť nám počasí nedovolovalo trénovat. Stihli jsme to jen dva pondělky. A starší děti se tento rok sešly v novém složení a musí mít strojníka z řad dětí. Vše ale dobře dopadlo.

Na soutěž jsme přihlásili jedno družstvo mladší a jedno družstvo starší kategorie.

Studenec - Mladší kategorie: koš Lukáš Brož, Štěpán Gottvald, hadice B Klárka Jakoubková, rozdělovač Eliška Hašková, Kačka Holubcová, proudy Natálka Spurná a Míša Greguš (strojník Mirek Greguš). Skončili na krásném 7. místě z 10 družstev s časem 40,68. Moc jim gratulujeme.

Studenec - Starší kategorie: koš Terka Skleničková, savice Lenka Vanclová a Vanessa Mencová, strojník Honza Šulc, rozdělovač Adélka Esenderová, proud Anetka Ulrychová a Terezka Vanclová. Skončili na 8. místě z 9 družstev s časem 27,95. Za jejich premiéru mají velikou pochvalu.

Počasí nám dnes přálo a tak jsme si za odměnu dojeli na zmrzlinu. Mladí hasiči jsou moc šikovní a máme z nich velkou radost.

Mirka Vanclová