Od září jsme zahájili celoroční činnost s mladšími dětmi Soptíky. Scházíme se každé pondělí v hasičárně a jejím okolí od 15:45 do 16:45. Vedoucí kroužku jsou Miroslava Vanclová, Vladimíra Bulušková, Monika Esenderová a Maruška Brožová. K Soptíkům chodí asi 15 dětí.

Po prázdninách se začaly scházet také starších děti v počtu 11 dětí a to každé pondělí odpoledne od 17:00 do 18:00. Jejich vedoucími jsou Mirka Vanclová, Vlaďka Bulušková, Monika Esenderová a Mariana Gregušová.

Celé září se seznamujeme a připravujeme na Závod hasičské všestrannosti a brannosti. Když počasí dovolí, jsme na louce za hasičárnou, kde střílíme ze vzduchovky, lezeme po vodorovném laně, učíme se základy topografie, požární ochrany a nechyběly ani základy první pomoci. Při špatném počasí jsme v hasičské klubovně.

Tento rok není opravdu jednoduché se vše naučit, neboť nám změnili po dlouhé době pravidla a tak se některé věci učíme s dětmi. Děti jsou ale moc šikovné a věříme, že si něco zapamatujeme a ukážeme, co umíme na soutěž 14.10. v Bukovině.

Sice už kroužek běží, ale kdyby si někdo z dětí rozmyslel a chtěl s námi začít chodit cvičit a hrát si, přivítáme ho i během roku. U nás jsou dvěře pro všechny otevřené. Stačí v pondělí přijít k hasičárně ve správný čas.