V pátek 25. listopadu 2011 se od 18 hodin konala na Obecním úřadě ve Studenci Výroční valná hromada SDH Studenec. Nejprve se ujal slova starosta sboru Václav Vancl, který přivítal přítomné členy, starostu a místostarostu obce Studenec a zástupce okolních hasičských sborů. Starosta sboru seznámil přítomné s programem valné hromady a předal slovo jednatelce sboru Jaroslavě  Stránské. Ta přednesla zprávu o činnosti hasičů ve Studenci. S činností nejmladších hasičů na jejich pravidelných pondělních schůzkách, účasti na soutěžích a dalších akcích seznámila přítomné Miroslava Vanclová. O účasti družstev mužů a žen na soutěžích informovala Veronika Vanclová. Poté vystoupil velitel sboru Josef Vancl ml., který přednesl zprávu o činnosti JSDH a poděkoval všem, kteří se podílejí na činnosti a zajištění akceschopnosti výjezdové jednotky. Zprávy hasičské mládeže a JSDH (pomoc při povodních v roce 2010, odborná příprava členů,  stavba plotu kolem hasičské zbrojnice, zásahy a výjezdy JSDH...) byly doplněny o fotografie promítané projektorem. Zprávu o pohybu a stavu financí v pokladně sboru podala Lída Mečířová. Následovala zpráva a revize účtů, kterou pronesl Josef Vancl st..

Dále proběhly nové volby do výboru SDH Studenec. Starostou SDH Studenec se stal Vladimír Hamáček. Další funkce: náměstek starosty: Václav Vancl, velitel sboru - Josef Vancl ml., zástupce velitele - Jiří Vancl, pokladní - Eva Linková, jednatelka - Miroslava Vanclová a vedoucí mládeže Veronika Vanclová. Výbor SDH Studenec má v současné době 15 členů.

V následující diskuzi se ujal slova nejprve pan Jaroslav Vízner, který informoval o novém vládním nařízení, které nařizuje každému majiteli domu pravidelnou kontrolu komína. Dále starosta obce Studenec Jiří Ulvr kladně ohodnotil spolupráci mezi obcí Studenec a studeneckou výjezdovou jednotkou a pozval přítomné na Obecní polívku, která se bude konat 3. prosince 2011 a hasiči budou zajišťovat občerstvení. V diskuzi dále vystoupil pan Vladimír Jiřička (okrskový starosta a člen SDH Čistá), který  poděkoval dosluhujícímu výboru a novému výboru popřál mnoho úspěchů. Pochválil také vedoucí mladých hasičů a popřál výdrž a pevné nervy. Dále poděkoval za vydařený program okrskové soutěže, která se konala 11. června 2011 ve Studenci. Valnou hromadu dále pozdravili a podělovali za pozvání i  další členové okolních sborů – Martin Bajer (SDH Nedaříž), Stanislav Votoček (SDH Žďár), Jaroslav Exner (velitel okrsku, SDH Bukovina), Jaroslav Grosman (SDH Roztoky).

Po ukončení diskuze následovalo občerstvení a volná zábava. K tanci a poslechu nám hrál Pavel Vaníček.

Miroslava Vanclová