V sobotu 27.dubna 2024 jsme vyjeli na Tajný hasičský výlet. První zastávkou byl Větrný mlýn Borovnice, kde jsme posnídali Hamáčkovy koláče a poslechli si asi půl hodinový výklad s prohlídkou mlýna. Druhou zastávkou byl zámek Opočno. Prošli jsme se zámeckým parkem a prohlédli jsme si 2. patro zámku. V nedaleké Dobrušce jsme navštívili pivovar Rampušák s výkladem a ochutnávkou zlatého moku. Zde jsme poobědovali v pivovarské hospůdce a nechyběla ani odpolední káva na terase. Kdo chtěl mohl si projít centrum Dobrušky.

Autobusem jsme dále dojeli do Žirče, kde se v bývalé sýpce nachází rozsáhlá sbírka nejstarších velocipedů, závodních kol z 20. století i slavná kola známá z filmů posledních let. Kdo měl zájem, mohl si v cyklomuzeu vyzkoušet vysoké kolo. Večeři jsme si dali ve Stanovicích - Šporkův mlýn. Bylo zde krásné venkovní posezení u břehu Labe.

Výlet se vydařil a počasí nám tento rok přálo. Autobus byl jako vždy plný a řídil ho Roman Kouba. Velké poděkování patří Vladimíru Hamáčkovi, který výlet naplánoval a zorganizoval. Už teď se těšíme, kam nás příště vyveze.