Jako již tradičně naše první soutěž v letošním roce se konala v Čisté u Horek - Pohár velitele SDH (1.5.2024). Soutěžilo se v požárním útoku. Za Studenec se přihlásilo jedno družstvo mladších a jedno družstvo starších dětí.

Mladší děti běžely v tomto složení: Koš Štěpán Gottvald a Lukáš Brož, hadice B spojila Kačka Holubcová, o rozdělovač se postarala Eliška Hašková a Anetka Chrtková a proudaři Míša Greguš a Amálka Spurná. Strojníka jim udělal Mirek Greguš. Soptíci vybojovali 8. místo z 13 družstev.

Starší děti odstartovaly jako čtvrtí. Při přípravě věcí na základnu pracovala u všech předstartovní nervozita. Po vyzvání se postavily na startovní čáru a po výstřelu vyběhly. S neuvěřitelnou přestností vše spojily a během chviličky se rozsvítilo světlo na terčích. Časomíra ohlásila čas 19,54. Jásali jsme údivem. Takhle rychle se nám to ještě nikdy nepovedlo. S netrpělivostí jsme čekali na odběhnutí ostatních družstev. A stalo se něco neuvěřitelného. Nikdo náš čas nepřekonal. Naše družstvo vybojovalo 1. místo ve velké konkurenci 16 družstev a to i přesto, že skoro všechna družstva vodu z kádě nabírají (což je rychlejší způsob) a naše družstvo savice šroubuje. Děti si domů odnesly veliký pohár, na krku medaili, pár drobností, diplom a dort, který jsme po příjezdu snědli v hasičárně a velikánskou radost.

A kdo co dělal? Koš přidělala Aneta Ulrychová, savice spojily Lenka Vanclová a Daniela Ottová, stroj z řad dětí perfektně poslechl Ondru Křížka, rozdělovač na své místo postavila Adéla Esenderová a dopředu běžela Tereza Vanclová a Jan Šulc.

Všem dětem mladším i starším gratulujeme k jejich výkonu a moc se těšíme na další hasičské úspěchy. "Jste jedničky."