V sobotu 3.12.2011 SDH Studenec zajišťoval občerstvení na studenecké akci ,,Pohoštění obecní polévkou" (viz článek Obecní polévka 3.12.2011). A protože jsou brzy Vánoce, rozhodl a odhlasoval hasičský výbor, že polovinu výtěžku (formou dárků) věnuje Dětskému domovu ve Vrchlabí a druhá polovina bude použita na výrobu hasičských překážek pro děti. Starosta SDH Vladimír Hamáček se spojil s paní ředitelkou Dětského domova ve Vrchlabí a domluvili se na nákupu froté osušek a ručníků. V pondělí 19.12. osobně starosta SDH Studenec předal tento dar do rukou paní ředitelky, která byla moc ráda a poslala nám poděkování:

Ráda bych poděkovala touto cestou Sdružení dobrovolných hasičů, kteří zakoupili dětem z Dětského domova ve Vrchlabí froté osušky a ručníky. Dar předal osobně 19.12.2011 v dětském domově pan Hamáček. V příštím roce oslaví Dětský domov ve Vrchlabí 50 let svého vzniku. Všichni jste srdečně zváni k prohlídce domova. Ještě jednou děkuji a přeji jménem všech dětí a zaměstnanců občanům Studence krásné a pohodové svátky. PhDr. Alena Dědečková, ředitelka DD. Internetové stránky dětského domova http://www.ddvrchlabi.wz.cz

I my se připojujeme s přáním a přejeme dětem a zaměstnancům Dětského domova ve Vrchlaví hodně zdraví, štěstí, lásky a porozumění v roce 2012 a těšíme se na další spolupráci.

Miroslava Vanclová