Letní týdenní putování dráčka Soptíka pro mladší děti se konalo od 8.7. do 12.7. s názvem VÝLET ZA ČERVENOU KARKULKOU. Zúčastnilo se ho 27 dětí. Děti si v hasičárně pohrály vždy od 8:00 do 16:00 a na obědy jsme chodili do školní jídelny. Svačiny nám celý týden připravovala svačinářka Mariana Gregušová a její pomocnice.

V pondělí po přivítání jsme si povídali pohádku O ČERVENÉ KARKULCE. Naučili se o ní písničku a vyslechli si veršovaný rozhovor mezi vlkem a Karkulkou od Františka Hrubína. Dopoledne jsme si ještě stihli vybarvit obrázkový příběh, z kterého během týdne vytvoříme leporelo. Během dne jsme si vyrobili a ozdobili košíček a vybarvili velké obrázky na nástěnku.

V úterý nás čekal celodenní výlet do Hradce Králové - do hradeckých lesů. Po příjezdu jsme si pohráli na síťových prolézačkách. Poté jsme se přesunuli na Rytířské hradiště, kde jsme se vydováděli a také naobědovali. Po obědě jsme se prošli lesem kolem rybníka a po malé pauze na pití si v lese postavili domečky. Výlet jsme zakončili na Horkách na zmrzlině.

Ve středu jsme den začali rozcvičkou. Po svačině jsme si "upekli" papírové koláčky do našich košíčků. Po odpoledním odpočinku jsme vyrobili papírového vlka. Poté jsme se přesunuli do altánku ke škole, kde nám Barča Bulušková povídala zajímavosti o lese. Na konci dne proběhlo zhodnocení a rozdání drobných cen.

Ve čtvrtek proběhla ranní rozcvička a dopoledne jsme si vytvořili kytičky pro babičku z barevných drátků. Po obědě jsme Karkulce pomohli najít správnou cestičku k babičce pomocí bludiště a dokončili leporelo.

Pátek začal rozcvičkou a skoro celý den jsme strávili společně se staršími kamarády. Dopoledne jsme si vyzkoušeli upéct ve skupinkách opravdovou bábovku. Musíme se pochválit, neboť byla po upečení výborná. Nakonec jsme si došli na zmrzlinu a nacvičili krátké představení pro rodiče.

Nejvíce se nám během celého týdne líbilo na dětském hřišti, kde si každý vždy našel kamaráda a zahrál si s ním spoustu her - házení míčem, fotbálek, ping pong, stavby v písku, houpačky, skákání přes gumu... Na konci každého dne proběhlo zhodnocení. Každý si mohl odnést domů drobnou cenu dle vlastního výběru. Na tento okamžik se děti moc těšily.

Nakonec bych moc ráda poděkovala Všem sponzorům a maminkám za jejich sponzorské rady a dobrůtky. Děkuji i pomocnicím, bez kterých by to nešlo: Marie Brožová, Lenka Spurná, Jana Vanclová a Barbora Bulušková. Byl to moc krásný týden.

Za vedoucí Mirka Vanclová