V týdnu od 8.7. do12.7. jsme se se staršími dětmi vydali na objevování okolí v rámci Letního hasičského soustředění.

První den jsme se po malé rozcvičce vypravili do Velké Úpy - Pec pod Sněžkou. Odkud jsme se lanovkou vyvezli na Portášky, kde jsme se vyblbli v herní krajině Pecka. Poté jsme pokračovali po žluté na Růžohorky, přes Větrník po zelené do Pece a pak po modré zpět k autu. Našlapáno jsme měli cca 11 km.

Druhý den nás čekal celodenní výlet s mladšími do Hradce Králové - do hradeckých lesů. Po příjezdu jsme si pohráli na síťových prolézačkách. Poté jsme se přesunuli na Rytířské hradiště, kde jsme se pořádně vydováděli a také naobědovali. Po obědě jsme se prošli lesem kolem rybníka a po malé pauze na pití si v lese postavili domečky. Výlet jsme zakončili na Horkách na zmrzlině. Všem děkujeme za pomoc s dopravou.

Třetí den jsme si užívali jako odpočinkový v Lomnici na koupališti.

Čtvrtý den jsme se vypravili vlakem ze Staré Paky na Hrubou Skálu. Od vlakové zastávky jsme se vydali po červené na zámek Hrubá Skála. Dále jsme přešli k zámku Valdštejn, odtud jsme prošli mezi skalami na zastávku Sedmihorky - Karlovice. Našlapali jsme cca 14km. Chválíme všechny za turistický výkon.

Pátý den jsme se točili okolo "komína". Rozcvička s Léňou, hry s mladšíma, přehazovaná a fotbal. Tentokrát i oběd ve školní jídelně. Po obědě pohádka, společná zmrzlina a zhodnocení celého týdne a rozdání dárečků.

Každý den, kromě úterý, jsme dětem ráno rozdali svačinový balíček do batůžku, který byl složený z 2 kusů pečiva, sýra (plátkový nebo tavený), kousku suchého trvanlivého salámu nebo malé paštiky, ovoce a zeleniny, 0,5 litru ochucené minerálky a nějaké sladkosti (sušenka). S dětmi jsme si na výletě vždy došly i na teplé jídlo.

Nakonec moc moc děkujeme Všem sponzorům a rodičům za jejich dary a za překrásné dárečky na závěr týdne. Děkujeme i hasičskému sboru za dárečky a finanční podporu.

Letního soustředění se zúčastnilo 11 starších dětí a na výlety s nimi jezdila Vlaďka Bulušková, Monika Esenderová a Mariana Gregušová.

Mirka Vanclová a Vlaďka Bulušková