Beseda pro mladé hasiče proběhla 6.2.2012 v hasičské klubovně ve Studenci. Cílem této besedy bylo seznámit děti s činností Jednotky sboru dobrovolných hasičů ve Studenci v roce 2011.

Mladí hasiči se sešli ve velkém počtu a bylo pro mě připraveno asi dvouhodinové povídání doprovázené fotografickou dokumentací. Besedou nás provázel velitel JSDH Josef Vancl ml. a Marek Vancl. Mladí hasiči se dozvěděli i spoustu poznatků z požární ochrany. Nechyběly ani praktické informace, jak se zachovat v nezvyklé životní situaci, jak nás mohou potrápit vosy a sršně, jak se dobrovolní hasiči školí a co všechno musí znát. Viděli také video ze zásahu při požáru rodinného domu a další výjezdy JSDH.

Moc děkujeme hasičům za krásné poutavé povídání. Mladí hasiči ze Studence.

Zima 2012

Sluníčko nám již ťuká do oken a tak je čas se ohlédnout, co vše naši nejmenší během zimního času dělali.

Tak jako každou zimu se připravovali na jarní a podzimní závody. Opakovali topografické značky, první pomoc, technické prostředky, uzle … Vyjeli za pejsky, zúčastnili se fotbalového utkání v Jilemnici... Pomohli také s výzdobou sálu na hasičský bál. Vyráběli papírové řetězi, které rozmístili po chodbě naší hasičské zbrojnice. Namalovali krásné velké obrázky, které ozdobily stěny studenecké sokolovny.

Tuto zimu také zkoušely starší děti vydávat malý hasičský časopis, který si prohlížely děti na základní škole. Práce to byla opravdu náročná , ale dětem se to moc povedlo. Byly moc šikovné.

Zima utekla jako voda a je tu jaro a s ním spojené hasičské soutěže. Přeji mladým hasičům hodně úspěchu, štěstí a mnoho krásných zážitků na jejich společných cestách a soutěžích.

Miroslava Vanclová