V úterý  1.5. 2012 se konal v Čisté u Horek XI. ročník  soutěže ,,O Pohár velitele SDH“ v požárním útoku. Do této soutěže se přihlásilo 25 družstev (16 mladších a 9 starších) a mezi nimi dvě soutěžní družstva mladší kategorie ze Studence.

V hasičárně ve Studenci jsme se sešli v 11:45. Vše připravili a po 12:00 hodině vyjeli Transportérem do Čisté u Horek.  Řidiče a strojníka nám dělal Jiří Vancl. Druhým autem jeli Linkovi. Po příjezdu jsme se utábořili. Vedoucí Verča Vanclová vyplnila přihlášky a čekali jsme na začátek soutěže. Nástup se opět opozdil asi o půl hodiny. Po krátkém úvodu se začalo soutěžit. Studenec A se šel hned připravovat ke startu, neboť vybíhali se startovním číslem 2.

Za Studenec A – mladší kategorie běželi: koš – Matýsek Kolář, Lukášek Link, hadice C spojil Pepča Vancl, rozdělovač – Renatka Trejbalová a Valča Jiroutová, pravý proud Barča Vanclová a levý proud Eliška Hamáčková. Požární útok se jim povedl v čase 28,55. Nastříkání pravého terče bylo rychlejší (22,56), ale bohužel se jim na levé straně rozdělovače připojila o zub hadice. Valinka ale vše zachránila. Vypnula do levého proudu vodu. Znovu a správně zapojila hadici. Pustila vodu a ta  už tekla správným směrem. Za pohotový čin jí patří veliká pochvala. I přihlížející jí chválili a ptali se, co to máme u rozdělovače za profíka, protože Valinka vše zvládla úplně na jedničku.  Obsadili tak krásné 7. místo (1. místo Jablonec nad Nisou - s časem 18,82).

Za Studenec B – mladší kategorie běželi: koš – Denis Šabata, Martin Jérie, hadici C spojila Petruška Bachtíková, rozdělovač – Tomášek Podzimek, Nikolka Hamáčková, pravý proud Danda Mečíř a levý proud Ondra Vaníček. Naši nejmladší obsadili krásné 9. místo s časem 31,27. Také jim patří veliká pochvala jako prvnímu družstvu, neboť se v celkovém hodnocení umístili na krásném místě a vybojovali diplom a tašku sladkostí. Ke krásnému umístění jim určitě také  pomohlo fandění jejich kamarádů, kteří se tentokrát soutěže zúčastnili jako náhradníci: Domča Pekárek, Filip Ulman, Janička Vanclová a Ráďa Link.

Celý den svítilo sluníčko a tak jsme domů nepospíchali. Dlouhou chvíli jsme si zkrátili malou svačinkou, kluci si uspořádali brambůrkovou párty a čekalo se na vyhlášení výsledků. Domů jsme se vrátili kolem 18:00 hodiny.

Už teď se těšíme na další soutěže, které nás v brzké době čekají.

Mirka Vanclová