V sobotu 26.května 2012 se konalo jarní kolo okresní soutěže hry PLAMEN v Kundraticích. Soutěže se zúčastnilo 17 družstev mladší kategorie (z toho 2 družstva ze Studence) a 20 družstev starší kategorie. Za Studenec na tuto soutěž odjelo 19 dětí, vedoucí Mirka a Verča, rozhodčí Eva Linková a řidič a strojník Jiří Vancl.

Do Kundratic jsme se vydali Transportérem. Dále s námi jeli Bachtíkovi, Vaníčkovi, Linkovi, Mečířovi a Vanclovi – děkujeme. Naše družstva s čísly 13 a 14 šla po nástupu plnit zadané disciplíny. Nejprve jsme odběhli požární útok. Studenec A s časem 29,12. Po krátké pauze šlo na řadu druhé družstvo - Studenec B. Začátek požárního útoku se jim povedl na jedničku. A když už měla jít voda dopředu, stroj udělal BUM a vše se zastavilo. Stroj se rozbil. Voda netekla. Proto toto družstvo muselo jít na útok ještě jednou, ale museli jsme čekat na novou mašinu. Zatím jsme šli na štafetu CTIF. Potom si Studenec B zopakoval útok s časem 76,26.

Dále následovala štafeta dvojic, kde jsme se pozdravili s našim rozhodčím (Eva Linková – zapisovatelka). Tato štafeta nás tento rok velice potrápila. Dětem nešla oddělat z hydrantového nástavce hadice. Na tuto situaci jsme nebyli připraveni. Zaskočila nás a tak jsme udělali spoustu zbytečných chyb. Ale bojovali jsme až do konce. Příští rok to určitě vyjde.

Čas utíkal jako voda a byl tu čas na oběd, který všem moc chutnal. S plným bříškem jsme odběhli poslední disciplínu štafetu 4x60. Udělali společné foto a pak již čekali na výsledky.

Za Studenec A závodili: Renata Trejbalová, Barunka Vanclová, Matěj Kolář, Lukáš Link, Petra Bachtíková, Valerie Jiroutová, Josef Vancl, Adam Kalenský a Denis Šabata.  Děti závodily jako o život a vybojovaly pro Studenec krásné 6. místo z 17 družstev mladší kategorie. Jen připomínám, že na podzimním kole obsadili 1. místo.

Za Studenec B závodili: Radim Link, Filip Ulman, Adéla Nosková, Nikola Hamáčková, Tomáš Podzimek, Ondřej Vaníček, Martin Jerie, Kateřina Tušiaková, David Bachtík a Jana Vanclová. I tato skupinka se při závodech opravdu snažila a všechny disciplíny splnili velmi dobře. Byli na jarním kole hry Plamen poprvé. I když obsadili krásné 17. místo, zaslouží si všichni naši velikou pochvalu.

Nesmíme zapomenou ani na ty, kteří nám doma drželi palce z důvodu nemoci: Eliška Hamáčková (výron), Danda Mečíř (angína) dále Šimon Ulvr a Dominik Pekárek. Přejeme jim hodně zdraví a příští rok to určitě vyjde a i vy předvedete své skvělé výkony.

Podrobné výsledky naleznete ZDE Vysledky-Kundratice-26-5-2012

mladší kategorie: 1.místo Poniklá, 2.místo Jablonec nad Jizerou, 3.místo Martinice, 4.místo Semily, 5.místo Jilemnice A, 6.místo Studenec A,... 17.místo Studenec B

Počasí se vydařilo. Celý den svítilo sluníčko.  Závodilo se na travnatém terénu a pro děti měli pořadatelé připravené stánky s dobrůtkami - hranolky, párek v rohlíku, nanuky... Při vyhlašování výsledků každý dostal za svůj výkon na památku  vybroušenou skleničku s nápisem OKRESNÍ KOLO HRY PLAMEN - KUNDRATICE 2012 s obrázkem hasiče a na hasičskou nástěnku nám přibyly další diplomy.

Co dodat závěrem. Děkuji dětem za krásné výsledky a přeji jim hodně zdravíčka, štěstíčka a další krásné zážitky při hasičských soutěžích a výletech, které nás čekají. Příprava na závod byla opravdu náročná, ale určitě stála za to. Nyní si konečně můžeme odpočinout a trénovat už známý a všemi tak oblíbený požární útok. Starší mají ještě za úkol se při pondělních schůzkách seznámit pro ně s novou a to poslední disciplínou jarního kola hry Plamen - útok CTIF. Neboť po prázdninách budou muset závodit někteří již ve starší kategorii. Věřím ale, že vše zvládnou a opět se budou těšit z krásných výsledků.

vedoucí mladých hasičů Miroslava Vanclová