Naši mladí hasiči jsou moc šikovní. Na každé naší schůzce se učí spoustu důležitých poznatků, které budou potřebovat na hasičských soutěžích, které je čekají. Připravili jsme pro ně pracovní list, ve kterém si hrají, ale také opakují, co již umí. Zopakovali jsme si také důležitá telefonní čísla, která by mladí hasiči, ale i ostatní děti, měli umět. Velice dobře se pamatují podle posledního čísla, u kterého jsme si řekli jednoduché pomůcky př. 5 – jako vozítko pro nemocné, 8 – pouta, 0 – rybník, zdroj vody pro hasiče. Vyprávěli jsme si i o tom, co musí hasiči udělat po vzniku a ohlášení požáru. Musím také mladé hasiče pochválit, jak pečlivě vymalovali obrázky.

Mladí hasiči si jenom nepovídají a nemalují, ale učí se i spoustu důležitých informací, které mohou využít ve svém životě. Na pomoc jim v tom jsou různé soutěže a hry, které jim vedoucí rádi připravují. Mladí hasiči již znají značky z topografie. Při našich setkáních se stále snažíme zkrotit lano na uzle, které nás neposlouchá a dělá hlouposti. My se nedáme a určitě nad lanem zvítězíme. Seznamujeme se i s požární ochranou a dalšími technickými prostředky. Nesmíme také zapomenout na první pomoc. Mladí hasiči se učí přenášet zraněného na stoličce z lidských rukou. Při této činnosti jsme se velice zasmáli. Ne každý hasič má 20kg a tak někdy přenos zraněného nebyl možný. Můžete si to doma zkusit, že to není žádné legrace.

Při jiném setkání mladí hasiči vyráběli hasičské helmy. Nejprve na určené místo namalovali obrázek, podle kterého si každý hasič helmu poznal. Obrázky se mladým hasičům moc povedly. Poté helmu vystřihli a společně s Verčou helmu sešili sešívačkou. Jejich práci si můžete prohlédnout na přiložených fotografiích.

Do budoucna nás čekají další zábavné hry a soutěže, při kterých si budeme opakovat již získané informace a seznamovat se s dalšími činnostmi, které budeme potřebovat na hasičských soutěžích, na které se velice těšíme. O nich Vás budeme rádi informovat.

S pozdravem Veronika Vanclová a Miroslava Vanclová