A už je tu konec. Poslední úspěšnou soutěží ve Vítkovicích jsme opravdu ukončili činnost hasičského kroužku pro rok 2011-2012.

V pondělí 18.6. jsme vyrazili na zmrzlinu a dále jsme nacvičovali požární útok za hasičárnou. Toto pondělí nám opravdu přálo počasí, a proto jsme dětem na úplném konci cvičení dovolili, vykoupat se v kádi. Bylo to opravdu jen pár dobrovolníků, kteří do kádě do té studené vody vlezli, ale za to si to krásně užili. Byl to opravdu zážitek. Mokří jako myši pak jeli domů.

Kalendář nám ukazoval, že příští pondělí bude 25.6. (poslední pondělí v červnu). Rozdali jsme proto lístečky na poslední hasičák, který se bude konat na dětském hřišti od 16:00 společně s rodiči.  Týden utekl jako voda a bylo tu pondělí. Přivezli jsme na dětské hřiště malé občerstvení pro děti a jejich rodiče a společně jsme zavzpomínali na vše, co jsme celý rok společně prožili. Mladí hasiči dostali za reprezentování našeho sboru malou pozornost - klíčenku na krk s nápisem ,,HASIČI STUDENEC - MLADÝ HASIČ 2011-2012". Na konci klíčenky měly děti připevněnou malou sladkost. Ani vedoucí neodešli bez ocenění. Starosta Vladimír Hamáček jim předal  také klíčenku na krk s nápisem VEDOUCÍ MLADÝCH HASIČŮ 2011-2012. Ještě jednou všichni moc děkujeme. Teď už nás poznají všude. 🙂

Po slavnostním zakončení jsme dětem poděkovali za jejich výsledky, za jejich nadšení, za jejich práci v zimním období... Popřáli jsme jim krásné a slunné prázdniny a moc se těšíme na září, kdy 3.9. v 16:00 začneme opět zažívat soustu legrace a zábavy při přípravě na další hasičské soutěže. Následovala volná zábava a opékání špekáčků. Mladí hasiči se změnili v pistolníky a zábava pokračovala dál. I někteří rodiče se do jejich hry zapojili, i když nechtíc. Skončili tak svázaní lanem u stromu a vysvobodit je museli až  naši nejmenší, kterým bylo rodičů líto.

Obloha se náhle zatáhla a 18:00 jsme vše rychle sbalili. Naposledy se rozloučili a utíkali jsme se schovat před opravdu prudkým deštěm.  A tak skončil náš hasičský kroužek v roce 2011-2012. A brzy AHOJ

Mirka Vanclová