Vánoční besídka pro mladé hasiče se konala 10.prosince 2012 v hasičské klubovně. Sešli jsme se v 16:00 a začali zdobit upečené perníčky. Při zdobení se dětem nejvíce líbilo, že mohly ochutnávat polevu a nakonec i ozdobené perníčky sníst.

Když byla práce hotová, postavili jsme si židličky kolem Vánočního stromečku, pod kterým ležely zabalené dárečky. S napětím jsme čekali, až je budeme moci otevřít. Než se tak stalo, zazpívali jsme si několik vánočních koled. Malinko jsme zhasli a už tu byla písnička ,,Štědrej večer nastal" a po ní očekávané rozbalování dárků. Dárků bylo opět dost a tak se dostalo na každého. Našli jsme tam různé hry, Kvarteta, domino, kuličkové bludiště, lepidla, fotbalový míč, míčky na líný tenis, knížku ,,Plníme odznaky odbornosti" a také prskavky.

Následovalo společné focení u stromečku. Skoro se mi děti nevešly do fotoaparátu. Sešlo se jich opravdu dost - 24 dětí. Za to jsme moc rády. Je to bezva parta, i když trochu ukecaná :-). Po zpěvu několika písní si děti jeden po druhém ze stromečku utrhly bonbón a šly se převléknout na ven, kde nás čekalo prskání prskavek. Některé děti se potom ještě vrátily do klubovny a zahrály si některé hry od Ježíška.

A co jsme dětem popřáli nakonec? Krásné sněhem zasypané vánoční svátky a pro každého pod stromečkem dárečky, které si nejvíc přejí. Do nového roku hodně zdraví a hodně úspěchů při hasičských soutěžích. To všem ještě jednou přejí jejich vedoucí Veronika Vanclová, Eva Linková a Miroslava Vanclová.

Miroslava Vanclová