Beseda pro mladé hasiče proběhla 11. března 2013 v hasičské klubovně ve Studenci. Cílem této besedy bylo seznámit děti s činností Jednotky sboru dobrovolných hasičů ve Studenci v roce 2012.

Mladí hasiči se sešli ve velkém počtu a bylo pro ně připraveno asi dvouhodinové povídání doprovázené fotografickou dokumentací. Besedou nás provázel velitel JSDH Studenec Josef Vancl. Mladí hasiči se dozvěděli o všem, co se stalo v uplynulém roce. O všem, kde jednotka sboru dobrovolných hasičů byla a co tam dělala. Toto povídání je pro ně velice přitažlivé hlavně proto, že se dozvídají spoustu informací ze svého okolí. Vidí, co se stalo v jejich vesnici a někteří také na fotografiích poznávají své rodiče. Během besedy si uvědomují spoustu poznatků z požární ochrany. Na co si mají dávat doma pozor, čeho se vyvarovat...Viděli, co mají hasiči při zásahu na sobě, jakou techniku používají. Dále viděli, co vše se může stát a jaké to může mít následky. Starším dětem tato beseda přinesla i spoustu  užitečných informací. Ony se právě připravují na zkoušky odznaků odbornosti a při besedě si uvědomovaly spojení získaných informací se skutečností.

Nechyběly ani informace o tom, jak se dobrovolní hasiči školí a co všechno musí znát. Dětem se povídání moc líbilo a pečlivě poslouchaly vše.

Moc děkujeme za zajímavé povídání. Mladí hasiči ze Studence.

Miroslava Vanclová