V pondělí 25. března 2013 proběhly v hasičské zbrojnici ve Studenci závěrečné zkoušky k získání odznaků odborností mladých hasičů. Zkoušky začaly v 17:00. Ve zkušební komisi seděli: zkoušející Miroslava Vanclová, starosta SDH Studenec Vladimír Hamáček, Eva Linková a Jiří Vancl. Mladí hasiči, kteří se zkoušek zúčastnili, získali potřebné informace pro zvládnutí zkoušek na pravidelných pondělních schůzkách, samostudiem a také při besedě 11.3.2013.

Plnily se zkoušky obznaků odborností: preventista - junior a strojník - junior. Děti čekala pouze ústní zkouška, kterou všechny zvládly na jedničku. Jednou z podmínek splnění zkoušky preventista - junior bylo vytvoření plakátu či nástěnky. I tento úkol splnily velmi dobře.

Tento rok si odznáček odneslo 8 mladých hasičů. A tady jsou: preventista  - junior: Eliška Hamáčková, Barbora Vanclová, Valerie Jiroutová, Patrik Pekárek a Dominik Pekárek strojník - junior: Lukáš Link, Adam Kalenský a Josef Vancl Děti za své znalosti získaly doklad o splnění zkoušky odznaků odbornosti, malý odznáček, zápis do průkazky mladého hasiče a samolepku splnění zkoušky do členské průkazky. Ještě jednou dětem za snahu moc děkuji a srdečně  jim gratuluji. Miroslava Vanclová