Ve středu 1.5. 2013 se konal v Čisté u Horek XII. ročník  soutěže ,,O Pohár velitele SDH“ v požárním útoku. Do této soutěže se přihlásilo 26 družstev (14 mladších a 12 starších) a mezi nimi dvě soutěžní družstva mladší kategorie a jedno družstvo starší kategorie ze Studence.

V hasičárně ve Studenci jsme se sešli v 11:45. Vše připravili a po 12:00 hodině vyjeli Transportérem do Čisté u Horek.  Řidiče a strojníka nám dělal Lukáš Kalenský. Za vedoucí jela: Veronika Vanclová, Eva Linková a Miroslava Vanclová. Po příjezdu jsme se utábořili. Vyplnili jsme přihlášky a čekali na začátek soutěže. Po krátkém nástupu se začalo soutěžit. Studenec A se šel hned připravovat ke startu, neboť vybíhali se startovním číslem 2.

Za Studenec A – mladší kategorie běželi: koš – Martin Jerie, Šimon Urban, hadice C spojil Pepča Vancl, rozdělovač – Tomáš Podzimek a Nikolka Hamáčková, pravý proud Ondra Vaníček a levý proud Radim Link. Požární útok se jim povedl v čase 36,401.  Obsadili  krásné 8. místo (1. místo Jinolice – s časem 18,27).

Za Studenec B – mladší kategorie běželi: koš – Danda Mečíř, Jan Gulík, hadici C spojila Petruška Bachtíková, rozdělovač – Tomášek Podzimek a  Filip Ulman, pravý proud Josef Vancl a levý proud Denis Šabata. Naši nejmladší obsadili krásné 5. místo s časem 21,897. Také jim patří veliká pochvala jako prvnímu družstvu, neboť se v celkovém hodnocení umístili na krásném místě a vybojovali diplom a tašku sladkostí. Ke krásnému umístění jim určitě také pomohlo fandění jejich kamarádů, kteří se tentokrát soutěže zúčastnili jako náhradníci: Lukáš Link, Toník Bartoň a Kuba Vaníček. Na tuto soutěž jel s námi také poprvé Náš nový maskot ,,Dráček Soptík". Držel dětem palce a pro štěstí si ho děti před závodem pohladily. A vyplatilo se :-).

Za Studenec – starší kategorie běželi: koš – Patrik Pekárek, savice spojili Adam Kalenský a Dominik Pekárek, strojník - Eliška Hamáčková, rozdělovač – Valča Jiroutová, pravý proud Barča Vanclová a levý proud Renatka Trejbalová. Požární útok se jim povedl v čase 27,144. Obsadili krásné 7. místo z 12 družstev. (1. místo - Jablonec nad Jizerou A s časem 16,938). Gratulujeme.

Celý den bylo pod mrakem a foukal silný studený vítr. Domů jsme ale nepospíchali. Dlouhou chvíli jsme si zkrátili hraním různých her, malou svačinkou, kluci si uspořádali brambůrkovou párty a čekalo se na vyhlášení výsledků. Domů jsme se vrátili kolem 18:00 hodiny. Nakonec bych ráda poděkovala všem, kteří nám pomohli s přepravou dětí. Děkuji.

Už teď se těšíme na další soutěže, které nás v brzké době čekají.

Mirka Vanclová