Spolek přátel historických vozidel a Obecní úřad ve Studenci pořádal v sobotu 25.května 2013 6. ročník soutěže historických vozidel Studenecké míle 2013. Sraz starých motorek a aut, prezentace, start a cíl byl u sokolovny ve Studenci. Celý den zde hrála živá hudba.

Občerstvení celý den na této akci zajišťovali dobrovolní hasiči ze Studence. Pro účastníky byl připraven guláš, klobásy, uzená žebra a párky v rohlíku. Na zapití bylo točené pito a kdo neřídil, mohl si dát i pivo nebo něco ostřejšího.  Nechyběla ani káva, čaj, svařák a něco dobrého k zakousnutí.

Po skončení Studenecké míle SDH Studenec pořádal taneční zábavu. Večer nám zahrála skupina TampelBand. Akce se vydařila. Pití teklo proudem, tancovalo se a zpívalo až do noci. Tento rok nás počasí trochu potrápilo. Byla zima (teploměr ukazoval 10°C) a občas na nás z nebe i pršelo.

Pro hasiče přípravy na tuto akci začaly již v pátek a vše skončilo až nedělním úklidem, při kterém pršelo a pršelo. Všem, kteří jakýmkoliv způsobem pomohli - DĚKUJEME.

Miroslava Vanclová