V sobotu 1.června 2013 se konalo jarní kolo okresní soutěže hry PLAMEN u nás ve Studenci. Soutěž se konala na louce nad novým hřištěm u Základní školy. Stánky stály na parkovišti u Mateřské školy a pro děti zde byl připraven čaj, párek v rohlíku, hranolky a dobrůtky. Soutěže se zúčastnilo 14 družstev mladší kategorie a 18 družstev starší kategorie. Za Studenec se zúčastnilo 20 dětí, vedoucí Mirka, Verča, Lukáš a Bóďa, rozhodčí Eva Linková a strojník Jiří Vancl.

S dětmi jsme se sešli v 8:00 v hasičárně. Převlékli se a šli se přihlásit. Tento rok jsme poprvé přihlásili jedno družstvo ve starší kategorii a jedno družstvo mladší. Naše družstva s čísly 9 (starší) a 6 (mladší) šla po nástupu plnit zadané disciplíny. Moc se nám nechtělo, neboť od rána pršelo a pršelo a pršelo a pršelo. První jsme splnili štafetu dvojic, kde jsme se pozdravili s naší rozhodčí (Eva Linková – zapisovatelka).

Pak následovala štafeta 4x60. Starší si odběhli útok CTIF a mladší se připravili na požární útok s vodou. Na tuto disciplínu se tento rok  nikomu nechtělo, neboť i bez útoku jsme byli všichni mokří jako myši. Ale museli jsme. Ještě že dětem toto počasí a voda v botech nevadí. Pustili se do útoku s plnou silou a vše jim vyšlo jak mělo. Po odběhnutí jsme některé museli převléknout do suchého, neboť nás ještě čekala jedna štafeta, která byla umístěná nad tenisovými kurty - štafeta CTIF. Při rozestupu na této disciplíně začalo pršet ještě víc. Rychle jsme vše splnili. Došli si pro všechny věci a šli se převléknout do klubovny do suchého.

Vedoucí Mirka ještě došla rozhodčím ukázat naší kroniku, která byla v pořádku a pak už nás čekal oběd ve školní jídelně a rozchod domů.

Odměnu děti dostali až v pondělí na hasičském kroužku. Každý závodník si odnesl domů krásný pohár a diplom. A jak jsme dopadli? Velice dobře. Studenec se umístil na výsledkové listině uprostřed. Mladší skončili na 7. místě ze 14 družstev a starší obsadili 11. místo z 18. Dětem moc děkuji za krásný výsledek a ještě jednou gratuluji.

Studenec kategorie mladší závodili,, SOPTÍCI": Jan Gulík, Tomáš Podzimek, Denis Šabata, Martin Jerie, Daniel Mečíř, Ondra Vaníček, Nikolka Hamáčková, Šimon Urban, David Bachtík, Radim Link a Josef Vancl.

Studenec starší kategorie závodili "DRACI": Barunka Vanclová,  Lukáš Link, Petra Bachtíková, Valerie Jiroutová, Adam Kalenský, Filip Ulman, Eliška Hamáčková, Simona Bartoňová a Kateřina Tušiaková.

Co dodat závěrem. Děkuji dětem za krásné výsledky a přeji jim hodně zdravíčka, štěstíčka a další krásné zážitky při hasičských soutěžích a výletech, které nás čekají. Příprava na závod byla opravdu náročná, ale určitě stála za to. Nyní si konečně můžeme odpočinout a trénovat už známý a všemi tak oblíbený požární útok.

A ještě děkuji všem studeneckým hasičům, kteří soutěž připravili, zogranizovali, pomohli ve stánku, pomohli při deštivém úklidu... prostě všem. DĚKUJI. Jejich práce si moc vážím. Vím, že to nebylo jednoduché, ale spojením všech sil, jsme vše zvládli. I přestože pršelo, pršelo a pršelo. Prostě voda byla letos úplně všude.

vedoucí Soptíků: Miroslava Vanclová