V sobotu 14.9.2013 se konala soutěž v Dolní Olešnici - 4. ročník Memoriálu J. Ludvíka. Ze Studence odjelo na soutěž jedno družstvo mladší a jedno družstvo starší. Soutěžilo se v požárním útoku a do soutěže se přihlásilo 5 družstev v každé kategorii.

Mladší " Soptíci" - obsadili 2. místo a získali krásný pohár, sladkosti, diplom a šampáňo. Vše si rozdělili v pondělí na hasičském kroužku. Protože pohár byl jen jeden pro celé družstvo, udělali jsme z něj pohár putovní. První týden se z něho těší Šimon Urban a další pondělí ho předá někomu jinému. Moc dětem gratuluji. Běželi: koš Šimon Urban a Honzik Gulík, hadice B spojil Pepča Vancl, o rozdělovač se postaral Tomáš Podzimek a Zuzanka Vanclová a proudy Radim Link a Nikolka Hamáčková. Strojík Jiří Vancl.

Starší se umístili na 1. místě. Koš a savice Dominik Pekárek, Patrik Pekárek a Adam Kalenský, o stroj se starala Eliška Hamáčková, rozdělovač zvládla bravůrně Valča Jiroutová a proudy Petruška Bachtíková a Barunka Vanclová. Také jim patří veliká gratulace. Starší své umístění oslavili na místě, když čekali na svůj odvoz domů. Transportér řídil Josef Vancl.

Vedoucí mladých hasičů ,,Soptíků"  Miroslava Vanclová