V sobotu odpoledne se konala okrsková soutěž v Čisté u Horek. Od nás se jí jela zúčastnit celkem čtyři družstva, a nevedla si špatně. Zajímavostí na této soutěži bylo, že se při jednom z útoků čerpala voda nikoli z kádě, ale z blízkého potoka.

Nejprve závodily ženy, našemu družstvu se po menších problémech podařilo obsadit celkem 7. místo, a to s časy 102,25 s a 49,55 s. Pořadí z obou útoků se sčítala a při rovnosti bodů rozhodoval o celkovém umístění čas klasického útoku, tj. sání z kádě.

Muži A hodně trénovali a bylo to znát. První útok se jim povedl ve skvělém čase 28,85 s a druhý zvládli za 42,50 s. Za své výkony si právem odnesli zlatý pohár a postupují do okresního kola.

Mužům B tentokrát štěstí moc nepřálo. Snažili se, ale konkurence byla velká a časy 44,55 s a 62,25 s stačily až na 17. místo.

Naše čtvrté družstvo bylo smíšené, skládalo se z 5 holek a 2 kluků, a muselo startovat v mužské kategorii. Vedli si však dobře a mezi ostatními družstvy se neztratili, a to i přesto, že to bylo družstvo dorostenecké. Škoda, že zde nezopakovali svoje časy z tréninků, kde měli útok zaběhnutý kolem 35 s. Tady se jim po menších technických problémech podařilo dosáhnout časů 57,59 s a 55,46 s, a to jim vyneslo celkově 15. místo mezi muži.

Při vyhlašování se sice objevily dohady o správnosti změřených časů, ale co jednou elektronická časomíra změří, to protesty nezmění. Jinak se soutěž povedla a byli jsme rádi, že nám vyšlo i pěkné počasí. Po vyhlášení výsledků a předání cen jsme jeli spokojení domů.