Zimní období u Soptíků 2013/2014

Sluníčko nám již ťuká do oken a tak je čas se ohlédnout, co vše naši nejmenší během zimního času dělali.

Pomohli  s výzdobou sálu na hasičský bál. Vyrobili krásné velké obrázky Soptíka a jeho tatínka Draka z krepového papíru (viz foto).

Tak jako každou zimu se připravovali na jarní a podzimní závody. Opakovali jsme topografické značky, technické prostředky, uzle … Vyráběli topografické prostírání, čelenku dráčka Soptíka a masku hasiče. Učili se důležitá telefonní čísla (150,155,158,112). Chodili jsme s vysílačkou. Seznámili jsme se i s tématem Běžná rizika (otevřené okno, mokrá podlaha...).

Protože tyto děti začaly do hasičského kroužku chodit v září, naší hlavní náplní bylo, seznámit děti s disciplínou ,,Štafeta dvojic". Vymysleli jsme jim pohádku o Mamince a Tatínkovi, kteří ukládají svoji holčičku (proudnici) večer do postele (natáhli hadicové vedení od rozdělovače). Ráno k ní přišla Babička s Dědou a holčičku vzbudili. Babička jde s holčičkou (s proudnicí) na procházku a Děda jako největší silák v rodině, ustele po holčičce postýlku (sbalí hadici). Dětem se nácvik štafety dvojic jako pohádky moc líbil a musím je moc pochválit. Jsou to  šikovné děti a s hadicí jim to opravdu jde. Už se moc těšíme, až si vše budeme moci vyzkoušet venku.

Zima utekla jako voda a je tu jaro a s ním spojené hasičské soutěže. Budeme trénovat venku disciplínu požární útok a další štafety. Nesmíme zapomenout ani na hry, které jsou součástí našeho hasičského kroužku.

Přejeme mladým hasičům "Soptíkům" hodně úspěchu, štěstí a mnoho krásných zážitků na jejich společných cestách a soutěžích.

Jejich vedoucí Miroslava Vanclová a Eva Hamáčková