V sobotu 17.5.2014 se konala od 9:00 v Nedaříži soutěž s názvem "Podkrkonošský pohár".  Mladí hasiči ze Studence jeli ve velkém počtu. Poprvé se na soutěž vydali i naši nejmladší "Soptíci" pod vedením Mirky. Doprovodilo je ještě jedno družstvo mladších a starších pod vedením Verči. Po nástupu se začalo běhat.

Mladší děti soutěžily ve dvou disciplínách: POŽÁRNÍ ÚTOK a ŠTAFETA DVOJIC. Starším k tomu přibyl POŽÁRNÍ ÚTOK CTIF. Pořadí jsme si mohli zvolit sami. Jako první jsme šli všichni na požární útok. Starším se útok povedl s časem23,85. Pak se postavili na startovní čáru naši nejmladší Soptíci. Útok se jim povedl, ale organizátory zradila časomíra a tak běželi ještě jednou. Podruhé se chybička vloudila, ale Nikolka s Jolankou vše zachránily a voda se dostala do terčů s menším časovým odstupem. Nakonec si základnu připravily děti mladší A. Jsou opravdu sehraní a po odběhnutí se na časomíře objevil čas 23,82.

A následovala štafeta dvojic. Musím říci, že i v této disciplíně jsme všichni obstáli. A mám z dětí velikou radost. Je to na pravidla jedna z nejtěžších disciplín a i naši nejmladší svoji premiéru zvládli. Zde jsme také potkali našeho rozhodčího (Luboš Link).

Po odběhnutí jsme si mohli konečně vydechnout a dojít se občerstvit. Starší ještě čekala disciplína požární útok CTIF. Přestože hodně starších dětí chybělo, vedoucí Verča na poslední chvíli sehnala Renatku a Elišku. Jejich družstvo vše zvládlo a v této disciplíně obsadilo 5. místo. Čekání na vyhlášení výsledků si starší děti zpestřily hraním fotbalu a mladší si hrály na tichou poštu.

Nástup byl vyhlášen před jednou hodinou odpolední. Družstvo Mladší A se umístilo na stupních vítězů. Obsadili 3.místo z 8 a za svůj výkon  dostali pohár, každý medaili, diplom a dort ve tvaru čísla 3, který snědli po příjezdu domů v hasičské klubovně. Soptíci se umístili na 8.místě. Starší se umístili na 5.místě z 8. Všem moc gratulujeme.

A naše soutěžní družstva:

Studenec Mladší A: Pepča Vancl, Tomáš Podzimek, Martin Jerie,  Danda Mečíř, Radim Link, Ondra Vaníček, Nikolka Hamáčková, Honzik Gulík a Barunka Bulušková (strojník: Lukáš Kalenský)

Studenec Mladší B "Soptíci": Zuzanka Vanclová, Petruška Brožová, Barunka Bulušková, Tonik Bartoň, Kubik Vaníček, Janička Vanclová, Jolanka Kolářová, Natálka Háková, Barunka Chrástová, Andělka Tušiaková a fandila jim Šárka Hamáčková, pomohl nám i Honzik a Nikolka (strojník: Lukáš Kalenský).

Studenec Starší: Eliška Hamáčková, Barunka Vanclová, Renatka Trejbalová, Adam Kalenský, Lukáš Link, Filip Ulman, Eliška Drbohlavová a pomohli jim Pepča a Martin

Děkuji také všem rodičům, kteří nám pomohli s převozem dětí. A těším se na další soutěže.

Vedoucí  mladých hasičů: Miroslava Vanclová