V sobotu 14.6. 2014 se konala od 13:00 ve Studenci okrsková soutěž mužů a žen v požárním útoku. Soutěžilo se na louce za základní školou.

Na soutěž se přihlásilo 14 družstev v kategorii mužů a 7 družstev v katerogii žen. Elektronickou časomíru zajišťoval SDH z Martinic. Vodu zajišťoval SDH Studenec. Soutěžní disciplína byla 2x požární útok. Pořadí obou útoků se sčítalo a při rovnosti bodů rozhodoval o celkovém umístění čas  útoku.

Nejprve závodily ženy, pak závodili muži. Družstva ze Studence skončila takto: Ženy obsadily 5. místo a muži -  Studenec A – 3. místo, Studenec B – 10. místo. Pro soutěžíci jsme měli připravené pohoštění na polní kuchyni. Šikovní hasiči ze Studence pekli na polňačce bramboráčky, klobásy a uzené. Pohled na ně byl opravdu krásný. Dále jsme si mohli dát párek v rohlíku a nechyběly koláčky ke kávě. Zapíjeli jsme vše pivem, pitem a dnes se už od rána točila také malinovka. Děkuji všem studeneckým hasičům, kteří soutěž připravili, zogranizovali, pomohli ve stánku,  stáli celý den u polní kuchyně a pomohli při úklidu… prostě všem. DĚKUJI. Počasí si s námi tento rok pohrálo. Na obloze se střídal déšť a sluníčko. Miroslava Vanclová