Ve dnech 21.7. - 25.7.2014 pořádal sbor dobrovolných hasičů Studenec „Týdenní putování dráčka Soptíka tentokrát O Červené Karkulce“ (pro děti od 6 do 9 let). Zúčastnilo se ho 22 dětí, pomocníci: Renata Trejbalová, Eliška Hamáčková, Barbora Vanclová, Markéta Urbanová, vedoucí: Miroslava Vanclová, Monika Mečířová a Martina Vaníčková. Obědy a svačiny nám připravovala Bohunka Vanclová a Jiří Vancl. Děti se ráno sešly v 8:00 v hasičárně ve Studenci a domů odcházely v 16:00 (kromě úterý, kdy některé přespaly v hasičárně). Na konci každého dne jsme rozdávali diplomy, medaile a odměny za pilnou práci.

V pondělí ráno nás přivítala malá divadelní pohádka O Červené Karkulce. Po pohádce jsme vyrobili postavičku Červené Karkulky a vyzdobili jsme foukacími fixy Karkulce taštičku. Odpoledne jsme babičce upekli voňavé modelínové koláče. Během den jsme si zahráli i spoustu pohybových her. A zastihla nás také veliká bouřka. Na konci dne jsme dětem rozdali první medaile a popřáli jim krásný zbytek dne.

Úterý začalo rozcvičkou s novinami na multifunkčím hřišti. Na paloučku v bodláčí se Karkulka sešla s Vlkem a vedli spolu veršovaný rozhovor (Pohádka ve verších Červená Karkulka - František Hrubín). Děti se pohádku naučily a přidaly k ní ještě písničku. Tak jako v pohádce Karkulka natrhala babičce kytičku, tak i my jsme pro babičku vyrobili kytičku na špejli. Odpoledne jsme na louce za hasičárnou malovali kulisy na páteční představení. V 16:30 nám začala Karkulkovská diskotéka se soutěžemi. K večeři jsme si opekli špekáček a těšili se do klubovny na spaní. Před spaním jsme se podívali na DVD pohádku Karcoolka.  Četba další pohádky O Karkulce nás nakonec ukolébala až ke spánku.

Ve středu ráno jsme si na hřišti zacvičili s kindervajíčky a zahráli si spoustu her. Po svačině nás navštívila opravdová babička - paní Nyklíčková - a vyprávěla dětem o první pomoci, o bezpečném pobytu v lese a o tom, co dělat při úrazu. Po obědě nás čekala procházka s úkoly. Jaké milé překvapení bylo, když nás u chaty přivítaly pohádkové bytosti z naší pohádky, které měly pro děti připravené soutěže a sladkosti.

Farma U Kotyků v Roztokách se stala cílem našeho čtvrtečního výletu. Děti si zde zajezdily na koních  a viděly spoustu zvířat. Odpoledne měly děti před sebou další těžký úkol. Vybarvit a seřadit příběh o Červené Karkulce. Všem se to povedlo a na konci dne dostaly děti medaile a drobné ceny.

V pátek nás čekal poslední den týdenního putování. Po rozcvičce s víčky od petlahví jsme upekli ve skupinkách 4 opravdové bábovky.  A pak už jsme začali nacvičovat divadelní představení pro rodiče, kde jsem využili všehno, co jsme tento týden dělali. Divadelní představení v podání našich dětí bylo nádherné. Každý proto dostal zlatou medaili. Celý týden byl moc hezký. Máme všichni na co vzpomínat. Nakonec jsme se  rozloučili a popřáli si krásné prázdniny.

Děkuji všem sponzorům za krásné dary pro děti (Aromis – Podzimek – Horka u Staré Paky, Monika a Pavel Mečířovi – Studenec, Ludmila a Vašek Urbanovi – Českomoravská stavební spořitelna). Děkuji všem, kdo mi s táborem pomohli. Děkuji i maminkám, které nám jako každý rok upekly něco dobrého. A i ostatním rodičům za jejich dobroty.

Vedoucí tábora: Mgr. Miroslava Vanclová