SDH Studenec připravil pro děti a jejich rodiče Hasičské odpoledne zakončené stezkou odvahy (7. ročník) s malým občerstvením. Sešli jsme se 19.9.2014 v 17:00 na louce za hasičskou zbrojnicí.

Na louce byly pro děti připraveny různé hasičské disciplíny – určování topografických značek, vázání uzlů, stříkání na plechovky a na terče, střelba ze vzduchovky, tunel a rozkulení hadic na kuželky. Za 6 splněných úkolů si děti mohly jít pro odměnu. Ceny byly letos opět krásné díky příspěvku z obce – děkujeme. Zasoutěžit si s námi přišlo 80 dětí.

Příchozí si mohli prohlédnout hasičská auta. Nakonec odpoledne proběhla ukázka stříkání z vodního děla. Celé odpoledne bylo pod mrakem a jednou i zapršelo. I přes toto počasí se odpoledne vydařilo.

Když se začalo pomalu stmívat, začala pro děti dlouho očekávaná stezka odvahy, která probíhala po cestě od hasičárny přes studeneckou Bosnu. Menší děti šly v doprovodu rodičů a starší ve dvojicích. Na trase stezky bylo schováno i několik strašidel. Za statečnost dostaly děti v cíli diplom a sladkou odměnu. Stezky odvahy se zúčastnilo 89 dětí. Všem moc děkujeme za účast a těšíme se,  že se opět za rok sejdeme.

Děkuji všem, kdo se hasičského odpoledne zúčastnili a jakýmkoliv způsobem pomohli. Děkuji i starším dětem, které se letos velmi aktivně účastnily přípravy a pomáhaly na stanovištích.

Miroslava Vanclová