Sbor dobrovolných hasičů ze Studence připravil pro děti a jejich rodiče Hasičské odpoledne zakončené stezkou odvahy (druhý ročník) s malým občerstvením. Sešli jsme se v hojném počtu 18.9.2009 v 16:30 na louce za hasičskou zbrojnicí. 

Mladí hasiči se sešli již v 16:00hodin, aby se připravili na úvodní část hasičského odpoledne. Převlékli se do stejnokroje a těšili se na příchod ostatních dětí a rodičů. Po krátkém přivítání jim předvedli ukázku ze svých soutěží - štafetu dvojic a požární útok. Vše se jim velice povedlo. Když už tekla voda proudnicemi, ostatní děti nezahálely a šly si také zastříkat.

Dále byly pro děti připraveny různé hasičské disciplíny - určování topografických značek, vázání uzlů, stříkání s ruční dvoukolovou stříkačkou a rozbalování hasičských hadic. Za splnění úkolů na jednotlivých stanovištích byly děti odměňovány sladkostmi. Největší fronta ale byla u prohlídky hasičských vozidel ve výbavě JSDH obce Studenec. Děti lezly s nadšením na střechu Tatry 815 a do kabin obou aut. Na střechu  cisterny se lezlo bez větších problémů, ale slést dolů byl někdy pěkný oříšek.

Na závěr odpoledne bylo připraveno asi 5 vyřazených ručních práškových a vodních hasících přístrojů, které děti s velkým nadšením vystříkaly.  Protože nám celý den přálo počasí a vody není nikdy dost, hasiči stříkali z vodního děla a děti nestačily utíkat. A tak někteří byli mokří jako myši ale šťastní.

Když se začalo pomalu stmívat, začala pro děti dlouho očekávaná stezka odvahy, která probíhala po cestě od hasičárny až na studeneckou bosnu. Menší děti šly v doprovodu rodičů a starší ve dvojicích. Na trase stezky  bylo schováno i několik strašidel, ale přesto se všichni dostali do cíle, kde dostali za statečnost diplom se strašidýlkem a sladkou odměnu. Stezky odvahy se zúčastnilo 72 dětí. Všem moc děkujeme za účast a těšíme se,  že se opět za rok sejdeme ve stejně hojném počtu.