V sobotu 17.10.2009 se konal ,,Závod hasičské všestrannosti" v Čisté u Horek. Tento rok byl zvláštní tím, že týden před závodem přišla zima a napadl sníh. I přes to se ale závod uskutečnil a přijelo mnoho družstev.

Studenečtí hasiči se také na soutěž velice připravovali a moc se těšili. Závod měl začít kolem 8:30 a tak jsme se sešli, i přesto že byla sobotu, v 7:30 a jeli do Čisté Transportérem. Vezli nás Josef Vancl a Jiří Vancl. Po příjezdu jsme  šli jako ostatní sbory do tepla do místní sokolovny.  Po krátkém nástupu odstartovalo první družstvo. Trať byla dlouhá asi 1,5km a na ní děti plnily zadané úkoly (střelba, základy topografie, první pomoc, technické prostředky, ...). Pouze jeden úkol byl pro děti kvůli počasí zrušen - překonání překážky po laně.

Za naše družstvo v mladší kategorii soutěžily samé dívky: Eliška Hamáčková, Renatka Trejbalová, Barunka Vanclová, Petruška Bachtíková a Valinka Jiroutová. Postavily se na trať se startovním číslem 13, které po doběhnutí do cíle předaly studeneckému dorostu. Za dorost běželi: Horáček Pavel, Medera Štěpán, Grofová Karolína, Soukupová Anča a Jezdinská Markéta. Jeli s námi i naši náhradníci: Matýsek Kolář, Lukášek Link, Adámek Kalenský a Josífek Vancl.

Našim mladým hasičům se závod velice povedl a obsadili krásné 9. místo z 25. Za svůj výkon byli po zásluze odměněni. Každý dostal  medaili a diplom. Dorost skončil na 1. místě z 3. Nakonec následovala pro všechny ještě jedna odměna - oběd (byl řízek a brambory). A potom jsme se již nalodili do aut a jeli ještě před 12:00hodinou domů. Na soutěži také nechyběla naše fotografka Mirka Vanclová, která jako vždy vše zdokumentovala.

Musíme také moc poděkovat hasičům z Čisté za skvělou organizaci. Celý závod proběhl velice rychle a bez problémů. A už teď se moc těšíme na jarní kolo hry Plamen, na které se přes zimu budeme pilně připravovat.

Mirka Vanclová a Veronika Vanclová