Naši mladí hasiči nezahálejí ani v zimě. Na každé naší schůzce se učí spoustu důležitých poznatků, které některé děti opakují z minulé zimy a naši nováčci se s nimi seznamují a procvičují  je, aby mohli na jaře začít také soutěžit.

Každé pondělí pro ně připravujeme spoustu her, v kterých procvičujeme stále dokola hasičské dovednosti. Vyprávíme si o tom, co musí hasiči udělat po vzniku a ohlášení požáru, jak předcházet požárům atd.

Odpočinkovou činností jsou pro děti činnosti výtvarné a pracovní. Vyráběli papírové rybičky, které chytali na prut, želvičky z ořechů, chobotnice z plastové lahve, řetěz z popcornu, modelování kytiček, stavby v plastových víček, hasičské auta na hasičskou valnou hromadu, čertíky a anděla před vánočním obdobím, zimní vločky z papíru do oken a další krásné výtvory.

Protože jsou děti velice výtvarně nadané, zúčastnili jsme se hasičské soutěže ,,Požární ochrana očima dětí". Vyhlašovatelem soutěže je Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezka. Soutěž má dvě části: literární a výtvarnou a probíhá v několika věkových kategoriích. Naši mladí hasiči se účastní části výtvarné. Jejich kresby si můžete prohlédnout v přiložených fotografiích. Neboť se všem obrázky velice povedli, bylo obtížné vybrat z každé kategorie tři nejlepší (do odborné poroty zasedli i dobrovolní hasiči). Obrázky jsme poslali do Semil, kde vyhodnotí tři nejkrásnější práce z celého našeho okresu a pošlou to dál na kraj. Soutěž je celostátní a minulý rok se jí zúčastnilo pře 724 dětí. Konkurence je tedy veliká a nezbývá než držet našim mladým hasičům palce, aby uspěli. Vyhodnocení celé soutěže se uskuteční v červnu tohoto roku a o jejich výsledcích Vás budeme informovat.

Mirka Vanclová a Veronika Vanclová