V sobotu navečer jsme se kolem 18.30 sešli u hasičárny a připravili si a naložili věci na soutěž. Lucka Háková vzala část holek svým osobním autem a nás ostatní odvezl avií Pepa Vancl a zůstal tam s námi. Zahájení soutěže proběhlo ve 21 h, celkem se účastnilo 22 družstev ve 4 kategoriích. Závodní dráha byla osvětlena pochodněmi, třemi u startu, po jedné u vzdálenosti pro rozdělovač a u čáry před terči. Čas měřila elektronická časomíra, běžel se jen jeden útok. Naši měli štěstí, že si ještě za světla zjistili, kde je v terčích otvor pro nástřik, protože některá družstva se tam vůbec nemohla trefit. Celkem jsme na tuto soutěž dali dohromady dvě družstva, a to ve složení:

družstvo A: Jenda Vancl, Mirka Vanclová, Zdenča Grofová, Lucka Háková, Jana Horáčková, Anča Háková, Kája Grofová

družstvo B: Standa Horáček, Míra Hylmar, Tomáš Vancl, Pepa Hák, Jirka Vacek, Vilda Hák, Mikuláš Krupička.

 

  Po vyplnění přihlášek jsme se mimo jiné dozvěděli, že naše „áčko“ (6 holek a 1 kluk) poběží za muže. Brali jsme to spíš jako legraci, ale byli jsme rozhodnuti ukázat, že i tak na to máme. Útok nám vyšel perfektně, dosáhli jsme času něco přes 37 s. Nakonec z toho bylo 9. místo, takže jsme se ani mezi samými kluky rozhodně netratili. Odměnou nám byla láhev bílého vína a diplom. Klukům z „béčka“ se útok povedl také velmi pěkně, byli lepší než my o pouhé 4 s a stačilo jim to na 5. místo, diplom a láhev vodky.

  Dost dlouho jsme čekali na odběhnutí všech družstev, čas nám ale ukrátila diskotéka a hlavně Pepovo skvělé vyprávění. Asi v 0.50 bylo slavnostní vyhlášení, diskotéka pokračovala až do rána a byla dobře slyšet i ve Studenci, když jsme kolem 1.30 za svitu hvězd uklízeli věci ze soutěže.