V sobotu 1.5. 2010 se konal v Čisté u Horek IX. ročník  soutěže ,,O Pohár velitele SDH“ v požárním útoku. Do této soutěže se přihlásilo 37 družstev (23 mladších a 14 starších) a mezi mini dvě soutěžní družstva mladých hasičů ze Studence. Naše družstva skončila na 14. a 23. místě.

Za hasičárnou ve Studenci jsme se sešli ve 12:00. Než jsme ale odjeli, čekala nás ještě jedna činnost - postavit nový stan (přístřešek), který hasiči koupili. Vše se podařilo a za hasičárnou na malou chvíli stál přístřešek proti dešti krásné červené barvy (viz.foto). Po jeho složení a naložení do auta jsme se vydali do Čisté u Horek. Řidiče nám dělal Jiří Vancl. Po příjezdu jsme se utábořili - postavili stan a rozložili stůl a lavice. Po 13:00 hodině následoval nástup družstev a začalo se soutěžit.

Za Studenec A - mladší kategorie běželi: koš - Matěj Kolář, Lukáš Link, hadice C spojila  Petra  Bachtíková, rozdělovač - Renata Trejbalová, Valerie Jiroutová, pravý proud Barbora Vanclová a levý proud Eliška Hamáčková. Požární útok se jim povedl v čase 38,84 a obsadili 14. místo ( 1. místo Jinolice A s časem 19,56).

Za Studenec B - mladší kategorie běželi: koš - Filip Ulman, Matěj Kolář, hadici C spojil Josef Vancl, rozdělovač - Adéla Nosková, Valerie Jiroutová, pravý proud Daniel Mečíř a levý proud Radim Link. Naši nejmladší obsadili krásné poslední místo. Jejich útok provázel malý zádrhel, kdy se Radimkovi rozdělali při běhu málo spojené hadice. Naštěstí vše zachránila Valinka, která nastalou závadu odstranila. Za to si  zaslouží naši velkou pochvalu a od diváků se jí dostavil veliký potlesk. Voda tedy tekla a vzápětí se objevila i červená světýlka na terčích, která signalizují splnění úkolu. Naši nejmenší skončili na 23. místě s časem 97,41. Palce jim drželi a fandili Barbora Pušová a Mikolka Hamáčková.

Chceme ale poděkovat všem mladým hasičům ze Studence, kteří zkoušeli požární útok před soutěží pouze 2x, neboť nám nepřálo počasí a nemoci. Nakonec vše ale dobře dopadlo. A jejich odměnou byla svačila - párek - z místní udírny , diplom a taška sladkostí. Ikdyž předpověď počasí hlásala, že bude celý den pršet, počasí se vydařilo a tak jsme všichni čekali na vyhlášení výsledků. Během dlouhé chvíle jsme hráli fotbal a jiné hry.  Domů jsme se vrátili po 18:00 hodině.

Už teď se těšíme na další soutěže, které nás v brzké době čekají.

Mirka Vanclová, Veronika Vanclová a Eva Linková