V sobotu 15.5.2010 se konalo první kolo Podkrkonošského poháru mládeže v Nedaříži (druhé kolo bude 11.9.2010). Soutěžilo se  v požárním útoku s překážkami CTIF (pouze starší), ve štafetě dvojic a štafetě 4x60m. Soutěže se účastnilo 7 družstev starších  a 9 družstev mladších (kam patřilo i jedno družstvo ze Studence).

Na místo jsme dorazili asi v půl 9. Došli jsme si pro přihlášku a zapsali tyto děti: Lukášek a Radim Linkovi, Bára  a Josef Vanclovi, Matýsek Kolář, Valinka Jiroutová, Nikolka Hamáčková, Ondra Dědeček, Filip Ulman a Barunka Pušová. Po odevzdání jsme si šli prohlédnout trať a Valinka si musela vyzkoušet zapojovat hadice na štafetu 4x60. Počasí se trochu umoudřilo, takže nám nepršelo, ale byla hrozná zima. Pořadatelé odnesli kladinu, aby se děti nesmekly. Sotva jsme to obhlédli, už byl nástup. Na jednotlivé disciplíny se chodilo „jak kdo přijde“, takže jsme nikam nespěchali a nejdřív šli na párek v rohlíku. Na štafetě dvojic se jim nějak popletly strany u hadice (dostali trestné body) a 4x60 jim zkazil malý nedočkavý přešlap. Jinak si vedli skvěle a obsadili krásné 8. místo.

Protože už nám byla dost zima a měli jsme v plánu ještě pokračovat za hasičárnou, vyrazili jsme směr Studenec. Zůstal tam jen Luboš Link , kterého jsme dodali jako rozhodčího a proto tam musel být až do konce. V hasičárně jsme dětem uvařili polévku a ohřáli rizoto od Evy Linkové. Po jídle si děti chvíli malovaly a ohřívaly se, mezitím nám Jirka Vancl a Pepa Vancl připravili stroj, náčiní a natáhli vodu. Pak jsme do 15.00 trénovali útok a štafetu dvojic. Dočkali jsme se i Luboše, který nám vyzvedl cenu a diplom. Sladkosti zmizely hned. Snad rodičům ukážou alespoň tu krásnou propisku s kyselým sprejem.

Eva Linková, Mirka Vanclová a Veronika Vanclová